Articol
Începul de an școlar a venit cu un nou bilanț al activităților pe care polițiștii le-au desfășurat în ultima perioadă. Miercuri, în cadrul unei conferinței de presă susținute la sediul IPJ, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Sibiu, s-a discutat despre activitățile desfășurate în contextul începerii noului an de învățământ preuniversitar 2024 – 2025.
Primul care a luat cuvântul a fost chestorul de poliție Tiberiu Iulian Ivancea, șeful IPJ Sibiu, care a prezentat numărul de activități desfășurate și numărul de unități de învățământ dotate cu sisteme de alarmă.
„În județul Sibiu în anul 2024-2025 funcționează un număr de 368 unități de învățământ preuniversitar, 190 cu personalitate juridică și 178 fără personalitate juridică, 183 în mediul urban și 185 în mediul rural. Din acestea 330 unități de învățământ se regăsesc în sistemul de învățământ de stat, iar 38 se unități în cel privat. După tipul de învățământ situația se prezintă astfel, 155 de creșe, 158 școli primare gimnaziale, 37 de licee și 18 unități de învățământ din rețeaua școlară”, a spus Tiberiu Iulian Ivancea, șeful IPJ Sibiu.
250 de unități de învățământ, dotate cu sisteme de alarmă
Potrivit raportului IPJ s-au organizat acțiuni de verificare și asigurare a pazei și
protecției unităților de învățământ preuniversitar, ocazie prin care au fost identificate 53,5% respectiv 197 din unități de învățământ care dețin analiză de risc la securitatea fizică, 88,5% respectiv 313 din aceste unități au în dotare sisteme de securitate, pază și sisteme tehnice de alarmare. Astfel, 250 de unități de învățământ sunt dotate cu sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției, 63 de unități de învățământ dispun de sisteme de pază cât și de alarmare. Cu această ocazie au fost stabilite măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
Activități desfășurate în mediul urban și rural
S-a asigurat prezența polițiștilor la festivitățile dedicate deschiderii noului an școlar. De asemenea, se vor desfășura activități ale patrulelor școlare, elevii vor fi informați cu privire la regulile de circulație care trebuie respectate, pentru a fi în siguranță în momentul când vor să traverseze strada. Activităților se vor desfășura atât în mediul urban, cât și în cel rural.
Prin urmare vor fi desfășurate activități în cadrul programului „Școala Altfel” pentru
prevenirea actelor de violență, consumului de alcool, droguri și tutun, a transmis Tiberiu Iulian Ivancea, șeful IPJ Sibiu, în cadrul conferinței.
Foto: Răzvan NEGRU