Să fii student nu este ușor, mai ales într-un oraș mare, departe de familia ta. Chiria poate fi costisitoare, chiar dacă ai colegi de apartament, iar prețurile pentru ieșit în oraș pot fi chiar duble față de alte orășele mai mici. Cu toate acestea, studenții știu cum să economisească bani pentru a-și permite să se și distreze, folosindu-se de câteva trucuri simple.
Iată 5 moduri prin care tinerii economisesc bani, în timpul studenției:
1. Evită mâncatul în oraș
Mâncatul în oraș este o modalitate preferată de mulți oameni care vor să scape de povara pregătirii meselor, chiar dacă este costisitor. Majoritatea studenților nu își permit să mănânce prea des în oraș, sau preferă să nu o facă pentru a economisi bani pe care să-i investească în ceva mai benefic. Astfel, ei aleg să își gătească singuri (fapt care are multe beneficii), să primească pachete de la părinți săptămânal sau să mănânce la cantina facultății unde prețurile sunt extrem de mici.
2. Circulă exclusiv cu transportul în comun
Mulți tineri sunt obișnuiți să-și lase mașinile acasă în orașul natal sau să le țină în garaj și să le scoată la plimbare doar în weekend sau cazuri de urgență. În acest fel, ei economisesc bani pe benzină, parcare și întreținere auto. De asemenea, abonamentele pentru transportul public sunt extrem de accesibile, fiind chiar gratuite pentru anumite categorii de studenți, de regulă pentru cei la buget. Aceasta este o metodă benefică atât pentru buzunar, cât și pentru mediul înconjurător.
3. Nu fumează țigări la pachet
Fumatul poate fi o cheltuială mare pentru oricine, dar mai ales pentru studenți. Din acest motiv, mulți preferă să-și cumpere tutun pe care să-l ruleze singuri. Ei aleg dintr-o gamă de grindere colorate de pe tuburiaparate.ro instrumentrul care să-i ajute să mărunțească cel mai bine tutunul pentru a obține un produs fin, care se arde ușor. În acest mod ei ajung la un preț final mult mai mic decât cel al unui pachet cu țigări gata rulate.
4. Au mereu provizii
Fie că este vorba de conserve sau borcane cu zacuscă de la bunica, un student va avea mereu ceva pus deoparte pentru zilele mai dificile. Zilele mai dificile sunt acele zile în care probabil și-a cheltuit toți banii pe o ieșire în oraș cu prietenii și de rușine, nu-și poate suna părinții să le spună, așa că recurge la dulapul cu provizii.
5. Se folosesc de carnetul de student pentru a beneficia de reduceri
În majoritatea orașelor studențești, există numeroase locuri în care studenții beneficiază de reduceri. Fie că e vorba de restaurante, muzee, evenimente culturale sau servicii medicale, doar prin simpla prezentare a carnetului de student, aceștia se pot bucura de reduceri generoase ale prețurilor sau de promoții de tipul 1+1 gratis, pe care să le împartă cu prietenii.
Așadar, studenția este o perioadă superbă din viața oricui care ar trebui prețuită la maximum, chiar și în momentele mai dificile. Banii nu ar trebui să stea niciodată în calea distracției deoarece există nenumărate moduri prin care să poți face economii și să-ți trăiești viața în același timp.
Sursă foto pexels.com