Articol
În perioada 23-27 aprilie 2025, a avut loc Olimpiada Națională de Industrie Alimentară, eveniment competițional care a reunit 70 de elevi din 27 de județe, însoțiți de 26 de cadre didactice, Sibiul devenind un centru al excelenței în științele alimentare. Deschiderea oficială a acestei competiții științifice a avut loc în sala festivă a Bibliotecii Județene Astra din Sibiu.
Probele de concurs (cea teoretică și cea practică) au fost găzduite de Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, iar dintre activitățile recreative putem menționa vizitele la Muzeul Național Brukenthal, la Baza practică a Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din localitatea Rusciori și la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra” – Dumbrava Sibiului.
Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului My Continental Sibiu, iar liceul-gazdă se poate mândri cu rezultate remarcabile: Locul I – Căpruciu V. M. Ramona-Ioana, Locul II – Tabără V. Tiberius (Domeniul: Industrie alimentară/ Analiza produselor alimentare, TAPA, clasa a XII-a), elevii fiind coordonați de către profesorii Voina Anca, Iurea Daniela, Popa Cornelia, Părăian Mihaela. Această performanță atestă faptul că trei ani la rând elevii noștri, susținuți de dascăli competenți și implicați, au luat premiul I la aceeași olimpiadă națională. De asemenea, eleva Brondi M. Giulia (Domeniul: Industrie alimentară/ Industrie alimentară, TIA, clasa a XII-a) a obținut o Mențiune și Premiul special pentru cea mai bună lucrare practică (100 de puncte), profesorii coordonatori fiind Butoi Simona, Butoi Laurențiu, Mitea Silvia, Toderaș Sanda.
„Olimpiada nu a fost doar o competiție, ci și un prilej de cercetare, de îmbinare a curiozității cu pasiunea față de un domeniu fascinant, mereu actual, mereu în schimbare. Altfel spus, performanțele obținute de către elevii noștri reflectă nu doar talentul și pregătirea lor, ci și dăruirea, implicarea și profesionalismul cadrelor didactice care i-au îndrumat în acest proces de învățare și descoperire a tainelor științei alimentare! Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijint în realizarea acestui eveniment deosebit!” au transmis organizatorii.