Tabere și activități artistice pentru copiii din Turnișor

Acasa >

Articol

Parohia Turnișor I din Mitropolia Ardealului a organizat în luna iulie o tabără de vară intitulată ,,Tabară de vară la țară”, într-o altfel de abordare, la Dumbrăvița Bârsei, județul Brașov, dar și alte activități educative. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Impresiile participanților au făcut referire atât la modul de organizare al taberei, cât și la activitățile incluse în program.

,,A fost o săptămână minunată alături de copii și de dumneavoastrã. O săptămână în care am simțit din nou gustul dulce al copilariei alături de copilașii din tabără. Mă bucur tare mult că am reușit să fac parte din acest grup deosebit ! Mă bucur că am avut ca și colegi voluntari tineri frumoși și ambițioși. De asemenea mă bucur că au venit un număr  mare de copii în tabără. Mulțumesc  din suflet doamnei preotese și domnului părinte, lui Laurențiu, lui Alex, lui Dorin, lui Sabin și colegelor voluntare pentru săptămâna aceasta de neuitat petrecută împreună! Bunul Dumnezeu să ne binecuvinteze pe noi toți și drum bun celor care astăzi se întorc acasă, încărcați cu bogăția amintirilor din Tabara de Vară, de la Șură!

Mulțumim tuturor colaboratorilor, partenerilor, susținătorilor, voluntarilor, pentru contribuția pe care au adus-o în buna organizare a acestei tabere. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească dragostea și jertfa depusă. De asemenea mulțumim  părinților  pentru toată încrederea acordată! A meritat tot efortul de organizare și mobilizare de resurse materiale și umane pentru copii, deoarece ei sunt viitorul nostru și trebuie ,,adaptați,, și menținuți în ambianța bisericii” a transmis unul dintre participanți.

La începutul lunii august s-a organizat la Sibiu, în cartierul Turnișor, tradiționala ,,Școală de vară”, ajunsă la ediția a VII-a.

„În această perioadă  de vacanță  de vară ne-am propus activități diverse pe care le vom desfășura alături de copiii din parohie. Ne-am propus ca cei mici, dar și cei puțin mai mari, să aibă în continuare parte de experiențe frumoase în tinda bisericii, să petreacă timp cu folos în această vacanță "mare". Dorim să contribuim la formarea morală și culturală a noilor generații. Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, un mare duhovnic al veacului XX, spunea așa: „Numele pe care îl scrijelești pe scoarța unui copac se va mări, va crește odată cu el. La fel și inima copilului tău. Ceea ce scrijelești în anii lui de gingășie vei citi în cei care vor urma”.   Așadar, cu acest îndemn în suflet,  am organizat o nouă întâlnire alături de copii în tinda bisericii, la centrul ,,Sfântul  Nicolae,, un atelier de creație unde am învățat să construim căsuțe pe care să le personalizăm dându-le culori vii și așezând în ele cât  mai multe ferestre deschise spre cer” anunță organizatorii.

Vineri, 2 august  începând cu ora 09:30, a avut loc ,,Teatru de Vară,, unde au jucat actori de la teatru Gong.  Sâmbătă, 3 august, de la ora 19:00 s-a desfășurat un atelier de lectură pentru cei care vorbesc limba romani. Acesta a fost susținut de Pr. Roz Marin Trandafir de la Cluj care se ocupă de comunitațile de romi. 

„În săptămâna 29 iulie – 3 august a avut loc încă o ,,Tabără  de vară, la țară”, unde s-au desfășurat următoarele  activități: ATELIER DE LECTURĂ, în cadrul căruia copiii au ascultat povești, foarte frumoase despre răbdare, încredere, despre visuri împlinite, provocări, efort, confort, disconfort, prietenie și perseverență. Prin intermediul acestor povestioare, copiii au învățat că "PERSEVERENȚA" este cheia care ne ajută să trecem peste orice obstacol. Ne-am propus să îi învățăm pe cei mici că este important să avem parte de experiențe ce presupun efort. Astfel, învățăm să facem față provocărilor din viața noastră și înțelegem mult mai bine că a depune efort într-o anumită situație nu înseamnă disconfort, înseamnă progres și performanță; ATELIER DE CREAȚIE; ATELIER GASTRONOMIC; JOCURI DISTRACTIVE; VIZITE la diverse  obiecte culturale prin intermediul cărora copiii și-au dezvoltat atenția, concentrarea, spiritul de echipă, de fair play și nu în ultimul rând au învățat că este important să nu amânăm niciodată lucrurile, să perseverăm dacă ne dorim să avem rezultate bune;  ATELIER DE TEATRU” mai spun cei implicați în organizarea evenimentelor.

Activitățile menționate au fost organizate de preoţii Borza Mihail și Creangă Ciprian și de echipa de voluntari formată din: doamnele preotese Borza Raluca și Creanga Mihaela, Creangă Sabin, Florea Sergiu și Cotruță Mara.

„În cadrul parohiei ne dorim să desfașurăm activități interetnice, interculturale și să-i apropiem de atmosfera bisericii și să profităm de timpul de vacanță apropiindu-i pe copii de biserică. La Școlii de vară, am organizat sâmbătă,  de la ora 18 un atelier de lectură în limba romani, pilde din Sfânta  Scripură cu părintele Rozmarin Trandafir.(în limba romani la preot se spune RAȘAI). La eveniment a participat și Luminița Cioabă ( va aduce Evanghelile după Matei și Ioan, ediție bilingvă română-romani). Activitățile noastre au caracter interetnic și multicultural ” spun organizatorii. 

Custom Image Custom Image Custom Image

08 august 2024 la 10:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 1 oră
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit
Autor b.o.n.
acum 1 oră
(FOTO) Tamponare în intersecția Alba Iulia cu Calea Turnișorului. O femeie a ajuns la spital
Polițiștii rutieri intervin la un accident produs pe Șoseaua Alba Iulia, în intersecția sens giratoriu cu Calea Turnișorului,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
(FOTO) Firma sibiană care a construit noul ”Municipal” din Parcul Sub Arini va ridica viitorul stadion de 32.000 de locuri al Timișoarei
Oferta depusă de Asocierea dintre Con-A Operations, ca lider, împreună cu Prodesign Engineering & Construction, Con-A și Con-A...
Actualitate
2 min de citit