Studentul de la AFT, care a câștigat premiul de excelență „CADET-NAV 2024”, a conchis: ” Munca bate talentul”

Acasa >

Articol

Originar din Sebeș, județul Alba, studentul-plutonier Raul Plic, de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, a adus prestanță și reputație mediului universitar sibian prin câștigarea premiului de excelență la secțiunea ”Inginerie Electrică”, inclusă în ”Sesiunea de comunicări științifice studențești – CADET-NAV 2024” a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” (din Constanța).
Blând, dar ferm, ambițios și dedicat carierei militare

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Profilul studentului de la AFT l-am include în dreptul viitoarelor elite militare din România, care se formează la Sibiu, în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, continuatoarea tradițiilor educaționale și instituționale a primei școli militare de ofițeri din România, o instituție de învățământ militar superior modernă, componentă onorantă a sistemul național de învațământ. Dacă întrebi în AFT de Raul Plic vei afla, de la colegii lui de an și nu numai, aspecte pozitive… fie că ne referim in stricto sensu la mediul academic ori la cele care țin de viața lui personală. Are doar 22 de ani, dar este perceput ca un om care cultivă virtuțile, bunele moravuri, care este adeptul prieteniei militare, a spiritului de unire și întrajutorare în mediul cazon și în afara lui. Admite, cu sinceritate dezarmantă, că decizia de a alege cariera de militar – un drum deloc neted – îi aparține în totalitate. „Consider că m-am maturizat foarte mult de când am devenit student al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Toate experiențele prin care am trecut în acești patru ani m-au format și m-au modelat pentru a deveni omul care sunt în prezent, cu calități care au devenit trăsături de caracter statornice: să fiu disciplinat, perseverent, motivat și, nu în ultimul rând, un lider”, se confesează tânărul, dar maturul student.
A aflat ce este performanța pe drumul cunoașterii

”Drumul de la pasiune la performanță ”este unul care implică angajament, conformare și determinare, iar motivația pe acest drum a identificat-o când a ales arma „Comunicații și informatică” și implicit programul de studii Inginerie și management în domeniul comunicațiilor militare. În acest sens, este interesant cum ne descrie parcursul recentei experințe care i-a adus premiul de excelență de la Constanța. Raul spune că și-a propus dezvoltarea unui algoritm de tip „deep learning” cu scopul de a clasifica subiecții din înregistrări vocale, algoritmii de acest fel fiind motorul multor tehnologii de inteligență artificială. În acest sens proiectul lui a pornit de la ideea necesității de a realiza baze de date proprii, care să conțină înregistrări vocale de la mai multe persoane. ”Ulterior a fost constituită o rețea neuronală convoluțională care are ca scop extracția de caracteristici specifice și învățarea acestora pentru a putea recunoaște vorbitorul. Pentru realizarea acestei lucrări, am început să mă documentez încă din noiembrie anul trecut, iar prima mea încercare de a dezvolta algoritmul am realizat-o în februarie, a.c. Ulterior, am îmbunătățit și am optimizat algoritmul, am mărit baza de date și am ajuns în punctul în care rețeaua reușește să clasifice vorbitorii cu o acuratețe impresionantă”, a mai precizat cu mândrie Raul.
Orizontul propriilor așteptări

„Nu m-am așteptat să câștig premiul de excelență. Nici nu am avut ca obiectiv principal obținerea lui. A fost o surpriză plăcută și totodată o mare onoare, semn că direcția de cercetare pe care am urmat-o este una bună și totodată apreciată și valorizată. Obținerea acestui premiu reprezintă un impuls motivant pentru viitor și o confirmare a faptului că munca și dedicarea sunt recunoscute și premiate. De-a lungul timpului am învățat că succesul se obține treptat și că este esențial să rămâi angajat în proiectele tale, indiferent de rezultate. Trebuie să fii pasionat de ceea ce faci, să fii capabil să îți stabilești obiective specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp. Iar, cel mai important, să investești timp și efort în dezvoltarea abilităților necesare pentru a-ți urma pasiunea și a ajunge la performanța dorită. Acest lucru implică foarte mult efort pentru studiu, practică și instruire”., Întrebat ce planuri de viitor are, Raul ne transmite, cu modestie: „Sunt preocupat de a deveni acel om pe care alții să se poată baza, implicat în comunitate și cu contribuții semnificative în domeniul meu de activitate”.
Învățăminte pentru tinerii din mediul militar și civil

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Obținerea de rezultate foarte bune obținute la învățătură și la competiții academice, realizarea unor proiecte de cercetare de calitate, implicarea în diverse activități în afara curriculei academice, capacitatea de a conduce și motiva alți studenți, de a fi un model și o sursă de inspirație pentru colegi și pentru comunitate sunt câteva dintre calitățile studentului Raul Plic, calități harice ce merită a fi șlefuite, calități pe care le dețin toți tinerii militari ori civili. Ei trebuie doar să le descopere și să le cultive cu temeinicie pentru a fi purtătorii torței luminii, forței și frumuseții României lor, Românie noastre și a generaților care vin din urmă.

Autor
21 mai 2024 la 15:26

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 minute
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 20 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 21 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit