Articol
AFT ca parte componentă a structurilor "factori-decidenţi" trebuie să pregătească contingentele militare academice şi nu numai pentru situaţii tensionale convenţionale şi neconvenţionale sau alte demersuri asimetrice, pentru a asigura siguranţa cetăţenilor. În acest sens în curricula educaţională studenţii militari sunt implicaţi şi în studii, cercetări care reflectă profilul specializării lor militare, aşa cum constatăm şi în cadrul conferinţei anuale "SECOSAFT".
Anunţul celei de-a XXVI-a ediţii a Conferinţei Internaţionale a Studenţilor – SECOSAFT, din acest an, organizată cu sprijinul Corpului de Cadeţi "General-maior Nicolae Uscoi" al Forţele Academiei "Nicolae Bălcescu", a fost lansat în aceste zile, urmând ca lucrările acceptate să fie prezentate de referenţii ştiinţifici în perioada 27-29 aprilie.
Eveniment prestigios
Conferinţa beneficiază deja de o prestanţă aparte. În susţinere ne vin cei 224 de autori, studenţi şi masteranzi ai universităţilor din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Georgia, Ucraina care au prezentat peste 160 de lucrări ştiinţifice.
Practic cu această ocazie se deschid noi colaborări şi parteneriate, menite să contribuie la o permanentă dezvoltare personală şi instituţională. Cu siguranţă şi rezultatele muncii ştiinţifice din 2022 vor genera discuţii şi idei constructive, noi colaborări şi de ce nu chiar şi cercetări internaţionale colective.