Chiar dacă, în perioada istorică a Sibiului, numărul de case construite din lemn era unul consistent faţă de restul, făcute din piatră şi/sau cărămidă, a căuta acum, în super-oraşul super-evoluat Sibiu aşa ceva, pare o aventură inutilă. Totuşi, surpriza face ca să mai răsară, pe ici pe colo câte o rămăşiţă a trecutului. În cazul nostru, o casă din lemn. Nu este singura, sunt destule zone, mai pitite, în cartierele de case, unde mai poţi găsi aşa ceva plus că unele, datorită stratului de tencuială, ascund acest lucru, dar e singura de acest fel.
Casa "descoperită" de noi se află pe str. Lăptăriei, la numărul neafişat 27. La cum arată, pare a fi de pe la finele secolului al XIX-lea – începutul secolului XX, "imitaţie" a unei case de ţară cum găseşti destule prin judeţ. E o casă stil "vagon" cum se spune, cu o cameră principală la stradă, urmată de alta mai mică în spatele ei, deservite de o singură intrare dinspre curte, cu bucătărie şi, în fund, anexa gospodărească. Gardul şi poarta erau iniţial din scânduri, acum fiind înlocuite de o plasă de protecţie şi de o uşă dublă, deteriorată, de la o altă casă. Are un singur horn, deci existau maximum două sobe în interior.
Este abandonată de mai bine de 10 ani, şi e debranşată de la reţeaua de gaze şi de electricitate. Altceva nu mai ştim despre ea.
Alte case, tot din lemn, am identificat în fostul sat Lupi, (dar a fost demolată acum câţiva ani) şi pe str. Dinicu Golescu. Sibiul are încă multe surprize de arătat.