Primim o sesizare pe adresa redacţiei care ne reclama "o situaţie periculoasă la acoperişul unui bloc de pe bulevardul Mihai Viteazu, în dreptul farmaciei Catena". Situaţia periculoasă era, conform cititorului care ne-a semnalat situaţia, nişte ţigle, "periculos de deplasate". Cititorul nostru (de fapt cititoare) îşi mai exprima speranţa ca "să se sesizeze organele abilitate". A ataşat şi ceva imagini.
Dacă nişte ţigle stau să cadă de pe bloc spre/pe trotuar şi mai eşti şi sesizat pe tema asta, treci peste etape şi acţionezi. Pentru că, dacă îţi cade o ţiglă în cap de la etajul I e doar chestie de ambulanţă şi "a fost transportat la spital conştient", pe când una de deasupra etajului X este, fără îndoială, o tragedie. Nu de alta dar s-a mai întâmplat ceva asemănător la Sibiu.
Fotografiile trimise erau însă la rezoluţie mică, deci neclare şi nu prea reieşea care e treaba (deci pe viitor, vă rugăm, poze mai mari, că smartphoneul poate să facă aşa ceva). Aşa că, trăind în era digitală şi la un click distanţă de orice, ideea era simplă: ne-am dus să vedem cu ochii noştri şi să facem o fotografie din care să reiese ce e pe acolo.
Siutaţia reclamată s-a confirmat, parţial. Da, sunt (şi acum) minimum şapte ţigle plecate de la locul lor, de pe un acoperiş care acoperă (normal!) o parte din blocul cu Catena (interesant este că sunt două Catena pe Mihai Viteazu, precizăm că e vorba aici de blocul cu Catena şi BRD, sau Catena şi Trans Agape, sau Catena şi Dr. Max). Oricum, zonă super circulată, mai ales înainte de amiază. Deci ţiglele acelea oricând îşi pot găsi şapte victime, mai ales fiind zonă circulată.
De ce s-a confirmat doar parţial? Pentru că, la o privire mai atentă, există totuşi un "baraj" din plasă hexagonală de sârmă care împiedică, momentan, ca ţiglele "rebele" să cadă. Pentru cât timp? Nu ştim şi nu garantăm. Depinde de situaţia meteorologică, precipitaţii, intensitatea vântului sau a măsurilor luate. Pentru că, protecţie parţială sau nu, ţiglele acelea nu mai sunt la locul lor, stau să cadă şi sunt minimum şapte. Şi e mai bine să previi decât să explici după aia ce şi cum s-a petrecut.