Start pentru înscrierile la Maratonul Internațional Sibiu. Care sunt pașii până la „sprint”

Acasa >

Articol

Maratonul Internațional Sibiu, evenimentul care a ajuns la a 14-a ediție și care reușește să aducă împreună oameni diferiți, dar uniți de dorința de a face bine, dă startul înscrierilor pentru acest an.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Începând din 7 martie, pasionații de alergare și susținătorii cauzelor locale sunt invitați să se înscrie la evenimentul care anul acesta se desfășoară sub tema „Cine suntem noi?”.

„Tema „Cine suntem noi?” este mai mult decât o simplă întrebare, este un punct de plecare pentru reflecție și acțiune. Prin acest maraton, fiecare dintre noi își găsește locul într-o comunitate care crede în schimbare. Fie că alergăm, donăm sau susținem, contribuim la o poveste mai mare decât noi”, a declarat Amalia Precup, coordonator PR, Fundația Comunitară Sibiu.

Cum se fac înscrierile

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Sibienii care doresc să se înscrie la Maratonul din acest an se pot înregistra direct pe maratonsibiu.ro, alegând una dintre cursele disponibile: Maraton (42 km); Semimaraton (21 km); Ștafetă (4 x 10,5 km); Cursa 10K; Cursa 5K; Cursa Copiilor;  Cursa People with Disabilities.

Înscrierile sunt deschise până pe 2 mai, ora 23:59, iar doritorii se pot alătura uneia dintre cele 54 de cauze care vor transforma comunitatea prin energie, implicare și generozitate.

„La ediția din 2024 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 51 de proiecte, pentru care s-au strâns 1.336.124 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 8.953 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 8.942 de susținători. De-a lungul edițiilor de până acum, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare aproximativ 400 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.”, au transmis organizatorii.

(I.D.)

07 martie 2025 la 09:51

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Grătarele au fost încinse încă din prima zi de Paști, la Curmătură
Cu mic cu mare, zeci de sibieni au ales să petreacă după-amiaza primei zile de Paști în aer...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 10 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit