Articol
Spitalul CFR a trecut în subordinea Primăriei Muncipiului Sibiu în urma eforturilor susținute de managerul acestuia, dr. Ștefania Șerban și cu sprijinul lui Bogdan Trif, deputat PSD. Aceștia au prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă îmbunătățirile care au fost aduse unității spitalicești, constând în echipamente medicale pentru reducerea infecțiilor și digitalizarea spitalului, precum și suma alocată pentru îmbunătățirea infrastructurii spitalului în viitorul apropiat. Scopul este de a oferi sibienilor un spital municipal modern.
Începând din luna noiembrie, pacienții spitalului vor beneficia de computer tomograf, mamograf, aparat de esteotensiometrie, pentru a scuti timpul de așteptare al sibienilor în urma unei investigații.
„Scopul conferinței este acela de a clarifica anumite informații cu privire la transferul Spitalului CFR în subordinea Primăriei Muncipiului Sibiu precum și la cea legată de invesțiile pe care le-am derulat și le derulăm în continuare. Câteva aspecte importante pentru comunitatea sibiană, pentru a oferi un spital municipal modern. A fost nevoie ca terenurile și clădirea ce a făcut obiectul retrocedării în 2012 să revină statului român pentru a putea accesa fonduri europene neramburasbile, foarte necesare în a dezvolta sipitalul atât în infrastructură cât și dotare”, a declarat managerul Spitalului CFR, dr. Ștefania Șerban.
În prezent sunt trei proiecte în derulare, iar aproape 80% din ele sunt implementate, constând în dotări cu aparatură de specialitate. Pentru noile proceduri, Guvernul României a alocat, anul acesta, în luna august, peste 6 milioane de lei.
Buget de aproape 50 de milioane de lei
Managerul Spitalului CFR a mai menționat că bugetul de anul acesta e de 49 milioane de lei, 45% reprezentând fonduri europene.
„Venim în sprijinul paciencilor cu echipamente medicale pentru reducerea infecțiilor și digitalizarea spitalului. Bugetul nostru a crescut din 2022 până azi cu 59%. 54% din buget e pentru investiții, iar diferența, pentru cheltuieli curente și salarizare. Bugetul de anul acesta e de 49 milioane de lei, 45% reprezintă fonduri europene. Degeaba ai un personal calificat dacă nu ai condițiile necesare și dotări.
Pentru a fi un spital municipal competitiv, se lucrează la modificarea structurii medicale cu specialități noi. Spitalul se va reorganiza din punct de vedere al structurii, conducerea având în vedere și construcția unui pavilion pentru suplimentarea numărului de paturi”, a mai susținut dr. Ștefania Șerban. Cu sprijinul lui Bogdan Trif, deputat PSD, s-a putut ajunge la obținerea clădirii ce a făcut obiectul retrocedării în 2012, să revină statul român.
„O felicit pe d-na manager Ștefania Șerban și pe întreaga echipă a Spitalului CFR, viitorul Spital Municipal, pentru toate reușitele pe care le – au avut. Mă bucur că am putut sa le dau și eu o mână de ajutor. Sănătatea nu are culoare politică, mai devreme sau mai târziu, toți ajungem sa avem nevoie de servicii spitalicești, iar acestea trebuie sa fie de calitate, la cel mai înalt nivel. Când vrei sa reușești, echipa trebuie sa funcționeze perfect și să tragă toți în aceeași direcție. Le doresc succes in continuare”, a spus Bogdan Trif.
Următoarea discuție cu privire la viitoarele proiecte va fi cu Premierul României, a mai adăugat Trif, în cadrul conferinței.
„Doamna manager va avea în curând o discuție cu Premierul României, care a fost deschis pentru orice tip de investiție în Sibiu și mai ales în sănătate, iar cu siguranță proiectele echipei Spitalului CFR o să prindă contur într-un viitor apropiat”, a spus acesta.
Clădirea administrativă în care funcționează spitalul în prezent va fi demolată, iar pe terenul respectiv se va construi o clădire nouă.