Articol
Potrivit sondajului, 27% dintre cei întrebaţi spun că au ales relaxarea la munte, 23% au optat pentru un sejur la un SPA, iar 19% merg să petreacă în zonele “tradiționale”. De asemenea, 45% dintre turiști și-au rezervat anul acesta vacanța cu cel puțin două sau trei săptămâni în avans. Cele mai frecvente tipuri de rezervări pentru perioada Paștelui din acest an au fost făcute de familiile cu copii şi de cupluri.
Pentru 2025, cele mai căutate destinaţii pentru vacanța de Paști, au fost, conform studiului Travelminit, Maramureș și Bucovina, alese de 41% dintre respondenții sondajului. Motivele sunt dorința de relaxare, de a participa la Slujba de Înviere și mesele cu preparate locale. La fel, mulți au ales Transilvania, Valea Prahovei și Delta Dunării pentru această perioadă.
Conform aceluiaşi sondaj, 54% dintre turiști sunt dispuși să cheltuiască între 200 și 400 de lei pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă. Alţi 24% sunt dispuși să plătească sub 200 de lei, iar 12% aleg variantele cuprinse între 400 și 600 de lei.
Prețul mediu pentru un pachet de două nopți la cameră dublă cu mic dejun inclus, în perioada Paștelui, este cuprins între 500 și 800 de lei, conform informaţiilor oferite de 48% dintre hotelieri. 38% au spus că prețul mediu este sub 500 de lei.
Pentru vacanța de Paști, o bună parte dintre cei sondaţi spun că au rezervat un sejur cu cel puțin două sau trei săptămâni în avans. Locurile alese pentru cazare variază,de la pensiuni, cabane și case de vacanță la hoteluri de trei, patru sau cinci stele. Cele mai populare sunt pensiunile, ele fiind preferate de 37% dintre respondenți. Pe locul al doilea se află hotelurile, apoi cabanele sau casele de vacanță. Prețul rămâne principalul factor de decizie, menționat de 65% dintre turiști, urmat de locație și de curățenie.
Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 500 de turiști și reprezentanți ai unităților de cazare din România.
Credit foto: Travelminit.ro