Articol
Deschis publicului în 28 aprilie în sediul Primăriei din Piaţa Mică nr. 22, Smart Lab Sibiu a primit până în prezent aproape 400 de persoane cu vârste între 8 şi 79 de ani. Un număr de 11 traineri au lucrat în Smart Lab pentru a-i ghida în experienţa lor pe cei curioşi şi interesaţi să înveţe.
“Pentru elevii care intră în lunga şi plăcuta vacanţă, dar şi pentru publicul larg, Smart Lab Sibiu poate fi o activitate plăcută şi productivă pentru vară. Acesta este un proiect prin care Primăria Sibiu continuă să se implice în domeniul educaţiei, iar digitalul şi creativitatea reprezintă viitorul în acest domeniu. Împreună cu partenerii noştri, oferim în Smart Lab instrumente de ultimă generaţie, necesare dezvoltării acestor competenţe.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Reamintim că în laborator se poate învăţa, printre altele, utilizarea echipamentelor smart, programarea roboţilor, folosirea editoarelor de text si calcul tabelar (începători/avansaţi), utilizarea aplicaţiilor electronice puse la dispoziţie de Primăria Sibiu şi se poate lua contact cu realitate virtuală şi lumea 3D. În funcţie de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni. Participarea este gratuită.
Prin urmare, programaţi-vă online pe sibiu.ro, secţiunea Programări online, alegeţi unul dintre module şi petreceţi câteva ore folosind digitalul ca instrument de învăţare şi stimulent al creativităţii.
Smart Lab Sibiu a fost creat de Primăria Sibiu în parteneriat cu Asociaţia INACO, compania Shape Robotics şi Samsung România, funcţionând în imobilul din Piaţa Mică nr. 22. Acesta este un spaţiu care poate fi utilizat gratuit de toţi cei care doresc să dobândească competenţe digitale: elevi, profesori sau cetăţeni de orice vârstă.