Sibienii se pun în mişcare pentru "O Şcoală de Muzică pentru Agnita"

Acasa >

Articol

"Scopul proiectului nostru este înfiinţarea unei Şcoli de Muzică în Agnita, care va duce la realizarea unei Fanfare reprezentative a oraşului. 
Agnita dispune de elemente de patrimoniu cultural şi imaterial unice la nivel naţional şi internaţional, dar mai ales de o memorie colectivă care merită să fie cunoscută generaţiilor viitoare. Există o puternică dorinţă de a împărtăşi valorile culturale, dar şi o implicare a tinerei generaţii în viaţa culturală a Agnitei. 
Tinerii din oraşul nostru au un respect deosebit pentru cultură şi tradiţie, şi există o nevoie continuă de implicare a acestora în viaţa comunităţii. În acest sens, ne propunem înfiinţarea unei Fanfare a oraşului Agnita, care să fie prezentă la frumoasele  evenimente culturale care au loc în oraş şi care să readucă la viaţă frumoasele tradiţii şi obiceiuri de pe Valea Hârtibaciului", spun reprezentanţii grupului de iniţiativă.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului este o structură de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înfiinţată de unităţile administrativ-teritoriale membre pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului are ca scop desfăşurarea de acţiuni menite să contribuie la conservarea specificului local şi dezvoltarea armonioasă a zonei, în special prin exploatarea şi punerea în valoare a potenţialului turistic al zonei, susţinerea activităţilor sociale, medicale şi paramedicale. ADI Valea Hârtibaciului a mai participat la Maratonul Internaţional Sibiu 2021 cu proiectul "Toţi pentru SKATE PARK ŞTRAND".
"Realizarea unei Şcoli de Muzică al cărei obiectiv principal este generarea unei Fanfare a oraşului şi care răspunde, în primul rând, nevoii tinerilor de a fi implicaţi şi conectaţi în viaţa comunităţii. Mai apoi, vorbim despre conexarea mediului urban mic, reprezentat de Agnita, cu zonele rurale, localităţile aparţinătoare ale oraşului nostru. Petrecerea timpului liber reprezintă o provocare pentru tinerii de astăzi, iar înfiinţarea Fanfarei va oferi tinerilor şansa petrecerii timpului de calitate în cadrul orelor de muzică, unde vor primi îndrumarea necesară. Administraţia locală a oraşului şi-a propus dezvoltarea unor noi produse şi servicii culturale prin colaborări între diferiţi actori locali, acţiune care va genera plusvaloare la nivelul comunităţii noastre. Comunităţile viitorului sunt reprezentate de comunităţi sustenabile, în care oamenii să se simtă corect reprezentaţi. Fanfara oraşului Agnita va răspunde nevoilor culturale şi tradiţionale ale oraşului nostru", precizează reprezentanţii grupului de iniţiativă.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
26 aprilie 2022 la 19:47

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Fetiță de 7 ani, lovită de mașină lângă Zoo
Un accident s-a produs luni, în a doua zi de Paști, pe Calea Dumbrăvii, zona Zoo. O fetiță...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Măldărășanu, după remiza cu Farul: ”Aceeași meteahnă a noastră, nu învățăm din greșeli”. Motivul pentru care nu e supărat pe jucătorii săi
Antrenorul echipei sibiene era dezamăgit, la finalul meciului de la Ovidiu, pentru faptul că echipa sa a obținut...
Actualitate
3 min de citit