Vremea bună din weekend i-a scos pe sibieni din casă, iar cum toamna este blândă, cu temperaturi constante,patronii localurilor și restaurantelor se bucură de acest lucru. Dacă în perioada verii, sibienii și turiștii se răcoreau cu o bere sau o înghețată, pe pietonala Bălcescu, toamna schimbă puțin meniul. Localnicii încă se mai bucură de vremea caldă și petrec timp la terasele din centrul istoric, unele dintre ele încălzite în această perioadă.
În sezonul rece,băuturile căutate și vândute sunt cele calde precum, ceaiul, ciocolata caldă și vinul fiert. Cât despre preț, acesta varianză în funcție de băutură și local. Un ceai costă între 12-14 lei, o ciocolată caldă între 14-16 lei, iar un vin fiert 14 lei.
Horațiu Bujac, patron de restaurant, spune că pe lângă vremea favorabilă, i-a ajutat mult și vacanța copiilor care le-a ținut terasa plină.
„Avem un început de sezon de iarnă destul de bun pentru că vremea ne-a ajutat foarte mult. De asemenea, vacanța copiilor a fost un avantaj pentru noi, deoarece ne-au ținut terasele și localurile destul de pline. Băuturile de sezon clar se schimbă în băuturi calde, ciocolata caldă, vinul fiert, unde pregătim diferite arome și meniuri de „frozen” pentru sezonul de iarnă”, a povestit acesta.
Avantajul teraselor închise este legat de faptul că turiștii pot bea ceva cald în timp ce admiră piața și centrul istoric.Pentru fumători este puțin mai complicat pentru că nu se mai poate fuma pe orice terasă închisă. Proprietarii au luat această decizie pentru cei care vin cu copii sau mănâncă și nu vor să stea în fumul de țigară.
Târgul de Crăciun va umple localurile
Cu siguranță, localurile se vor aglomera odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, iar Sibiul se va umple de vizitatori. Patronul localului își manifestă dorința de a contribui dincolo de restaurantul său, implicându-se activ în promovarea Târgului de Crăciun, un proiect de suflet pentru comunitate.
„Anul acesta am observat o inițiativă remarcabilă pentru Târgul de Crăciun, un proiect cu adevărat frumos. În calitate de Organizație Patronală, ne dorim să sprijinim administrația locală și să contribuim activ la promovarea acestui târg magic. Credem în importanța unui astfel de eveniment pentru întreaga comunitate și suntem încântați să susținem administrația locală în această inițiativă,” a declarat Horațiu Bujac.
Organizația Horeca Sibiu își ia angajamentul pentru promovarea Târgului de Crăciun printr-o strategie coordonată și profesionistă, mobilizând toate resursele media și canalele de comunicare disponibile. Toate locațiile membre ale organizației vor contribui la promovarea evenimentului, distribuind conținut media dedicat Târgului de Crăciun, atât în mediul online, cât și în locațiile proprii.
Vestea bună pentru sibienii care preferă terasele și în sezonul rece este că de miercuri temperaturile vor începe să crească.