Săptămâna Lecturii la Biblioteca ASTRA

Acasa >

Articol

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu anunţă că machează și anul acesta Ziua Națională a Lecturii prin "Săptămâna Lecturii", eveniment ce cuprinde activități de promovare și conștientizare a lecturii în comunitățile din județul Sibiu. 
Săptămâna 10-14 februarie este dedicată organizării unor sesiuni de lectură, dezbateri și ateliere interactive destinate în mod special populației școlare, cu scopul de a încuraja lectura și a stimula interesul pentru cărți. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Personalități locale, specialiști din toate instituțiile de cultură din județ, medici, sportivi,  actanți culturali, administratori și profesori, se alătură bibliotecarilor astriști în cadrul proiectului #SibiulmeuCITEȘTE. Invitații vor citi copiilor texte literare adaptate vârstei și îi vor provoca pe elevi la discuții despre importanța cititului în formarea și dezvoltarea continuă a oamenilor. Activitățile vor fi derulate pe parcursul săptămânii dedicate lecturii cu sprijinul unor profesioniști din domeniul socio-cultural, artistic și din spațiul profesional sibian. 

În același timp, lectura va fi sărbătorită pe tot parcursul săptămânii 10-14 februarie 2025 la toate filialele Bibliotecii ASTRA . Vor avea loc ateliere interactive de lectură susținute de bibliotecarii coordonatori sau de colaboratori, sesiuni de dezbateri referitoare la cărți, ateliere creative pe baza lecturilor. Sediul central al bibliotecii publice sibiene – Compartimentul pentru Copii și Tineret – va fi gazda "Poveștilor de la bunicii noștri", o activitate derulată în cadrul parteneriatului cu Direcția de Asistență Socială Sibiu. Seniori dornici de povestit din cadrul centrelor de servicii sociale vor citi copiilor invitați fragmente de texte literare, le vor împărtăși din experiențele propriei copilării și vor asculta poveștile preferate ale celor mici. 

"Suntem conștienți cu toții de importanța fundamentală a lecturii în dezvoltarea oricărei persoane și, implicit, a unei comunități cât mai sănătoase. Cunoscând atât necesitățile, cât și limitările societății românești actuale, încercăm, prin toate proiectele noastre, să creăm noi perspective și oportunități pentru creșterea unei generații înzestrate cu gândire critică, implicate conștient în deciziile asupra propriului viitor. Suntem responsabili, împreună, de prezentul pe care îl trăim și de ceea ce lăsăm moștenire urmașilor noștri. 
Proiectul #SibiulmeuCITEȘTE a crescut an de an datorită implicării membrilor remarcabili din comunitatea sibiană, care au răspuns inițiativei noastre și ni s-au alăturat. Sărbătorim Ziua Lecturii printr-o săptămână dedicată acestui obicei nobil, în care numeroși copii din municipiu și județ au parte de o incursiune în lumea fascinantă a cititului împreună cu persoane cunoscute și îndrăgite. Poate că nu e întocmai de ajuns. Avem, însă, încredere, că această inițiativă foarte dragă Bibliotecii ASTRA va inspira și va coagula societatea civilă pentru a dezvolta gândirea critică a tinerei generații, dăruindu-le instrumentele necesare: cărți, cunoaștere, exemple de urmat. 
Și anul acesta ne sunt alături toate instituțiile de cultură din Sibiu, la fel cum ne sunt grădinițele, școlile și liceele din municipiu și județ. După succesul din anii anteriori și aprecierile pozitive  de care s-a bucurat prezența noastră și a partenerilor noștri în mai multe locuri din județ, am decis să extindem aria de acoperire și perioada de derulare. Anul acesta bibliotecarii astriști și partenerii implicați în proiectul #SibiulmeuCITEȘTE vor duce literatura copiilor din mult mai multe localități sibiene.” – a spus Răzvan C. Pop, directorul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
06 februarie 2025 la 15:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Nedeia Dicu
acum 10 minute
Obiceiuri și tradiții la români, în ziua de Paști
Poporul român are multe tradiții pe care le-a moștenit din moși strămoși și pe care le păstrează cu...
Cultura
3 min de citit
acum 2 ore
Video: Șoseaua Alba Iulia, mai „tânără” cu 46 de ani. Atunci și acum
Șoseaua Alba Iulia este una dintre cele mai importante și mai circulate artere ale Sibiului. Ca multe alte...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 15 ore
„Primăvara în joc și cântec” – spectacol folcloric la casa de Cultură Avrig
Vineri, 25 aprilie, începând cu ora 18, Casa de Cultură a orașului Avrig va găzdui Spectacolul Folcloric Extraordinar...
Cultura
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 23 ore
Spectacol de Paști, la Arpașu de Jos
Luni, 21 aprilie, începând cu ora 17, la Casa de Cultură din Arpașu de Jos se va desfășura...
Cultura
1 min de citit