Românii au bani: cheltuie cu aproape o treime mai mult pentru servicii de streaming video la cerere

Acasa >

Articol

Conform unui studiu Deloitte Digital Media Trends 2024, cheltuielile medii lunare cu platformele de streaming video la cerere (streaming video on demand – SVOD) au crescut în România cu aproape 30% față de anul trecut, de la 48 la 61 de dolari, transmite un comunicat Deloitte sosit pe adresa redacţiei. Suma menţionată acoperă în medie patru abonamente, potrivit studiului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Costurile lunare variază puternic de la o generație la alta, generaţia "Millennials" (cei născuţi între 1991 şi 1996) având abonamente în valoare de 67 USD, similar cu cei di  generațiile Z (cei născuţi între 1996 şi 2012) cu 63 USD şi X (cei născuţi între 1965 şi 1981) cu 62 USD, în timp ce Boomers (cei născuţi între 1955 şi 1964) cu 53 USD și "Matures" (cei născuţi înainte de 1945)  (37 USD) se află la capătul opus.

Toleranța consumatorilor la creșterile de prețuri însă pare să se apropie de o limită, deoarece aproape jumătate – 48% dintre participanții la studiu au declarat că și-ar anula abonamentul la serviciul lor preferat de streaming video dacă prețurile lunare ar crește cu încă 5 USD. Prețul este în continuare factorul principal în decizia de a achiziționa un abonament SVOD, iar 36% dintre cei chestionați spun că conținutul disponibil pe platformele de streaming video nu merită prețul. În acest context, versiunile de abonamente cu reclame, care sunt mai ieftine, atrag mai multe gospodării (46% se abonează la cel puțin o astfel de versiune). Rata medie de anulare a abonamentelor a scăzut ușor la 40%, de la 44% anul trecut, deși rămâne considerabil mai mare printre consumatorii mai tineri – 54% în cazul Millennials și 52% în cazul Gen Z.

"Studiul arată că serviciile de video streaming însă se resimt din cauza costurilor ridicate, a ratei relativ mari de anulare a abonamentelor și a concurenței din partea platformelor de socializare și a jocurilor. Costurile unei companii care oferă servicii de video streaming pentru a atrage abonații sunt ridicate, iar cele de reatragere a clienților care au renunțat la abonament pot fi și mai mari, astfel încât soluția este să se concentreze pe retenție. Acest obiectiv ar putea fi atins prin oferirea de mai multă interacțiune și de experiențe personalizate, prin extinderea prezenței și influenței lor pe platformele de jocuri și, în special, pe rețelele sociale. Dezvoltarea așa-numitei «economii a creatorilor de conținut online» (creator economy) și fuziunea divertismentului cu platformele de socializare remodelează industria de profil și, deși social media concurează cu companiile de media și de divertisment pentru atragerea audienței, ele pot fi văzute și ca niște canale prin care acestea se pot promova”, a declarat Andrei Ionescu, Consulting Market Leader, Deloitte România.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Raportul Deloitte Digital Media Trends 2024 a fost realizat în rândul a peste 3.500 de consumatori din SUA, cu vârste de la 14 ani în sus.

Autor
12 iunie 2024 la 12:28

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 6 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit