Articol
Două porţii la grătar sau sote
Se ia 1/2 kg ciuperci Pleuratus care se taie, 80 ml de ulei de măsline, o ceapă tăiată mărunt, un căţel de usturoi, 1/2 cană supă de pui, sare grunjoasă şi piper proaspăt măcinat, pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt.
Păstrăv de fag la grătar
Se taie în jumătate ciupercile cele mai mari, lăsându-le întregi pe cele mici. Se vor unge cu ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, sarea grunjoasă şi piperul. Se acoperă şi se pun deoparte 20-30 de minute, la frigider. Se vor frige pe un grătar foarte încins 3 minute, pe fiecare parte. Se vor servi imediat.
Păstrăv de fag sote
Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie unde se pun ceapa şi usturoiul. Se adaugă şi ciupercile, se amestecă imediat ce încep să lase zeama. Se toarnă supa, se condimeantează cu sare şi piper, după gust. Se va lăsa zeama să scadă şi se va servi imediat. Se va orna cu pătrunjel.