Articol
Problemele apărute în activitatea de distribuție a apei în comuna Porumbacu de Jos vor fi parțial rezolvate la încheierea execuției lucrărilor prevăzute în obiectivul de investiții ce prevede modernizarea rețelei de apă din Porumbacu de Jos și Porumbacu de Sus. În urmă cu doar câteva zile, reprezentanții autorității publice locale alături de cei ai societății ce a obținut dreptul de execuție a lucrărilor, au semnat documentul de predare – primire a amplasamentului, astfel că proiectul poate intra în următoarea etapă.
Implementarea proiectului înseamnă realizarea unor lucrări de construire a unei captări noi a apei și a unei stații de tratare, cu rezervoare de înmagazinare, precum și modernizarea și extinderea sistemului de alimentare, branșamente noi și sisteme de contorizare.
Obiectivul de investiții are ca „țintă” satele Porumbacu de Jos și Porumbacu de Sus, precum și zona turistică dezvoltată în amonte de satul Porumbacu de Sus.
Valoarea totală a lucrărilor este de 7.289.705 lei, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect derulat în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.
“Ne bucurăm că am obținut finanțarea pentru acest proiect și că acum este dat în lucru și pot începe lucrările. Modernizarea rețelei de apă a fost una dintre prioritățile administrației pe care o conduc și este încă o promisiune onorată față de cetățenii pe care îi reprezint cu responsabilitate și respect”, transmite Georgeta – Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos.
Apel pentru evitarea risipei și eficientizarea consumului apei din rețeaua publică
Temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultimele zile au cauzat o acutizare a problemelor din procesul de distribuție a apei, astfel că Primăria comunei Porumbacu de Jos a fost nevoită să apeleze la populație pentru evitarea risipei și a consumului ineficient de apă din rețeaua publică de alimentare.
„Reamintim că folosirea apei de la robinet pentru umplerea piscinelor, în agricultură, pentru irigarea spațiilor verzi sau pentru răcorirea trotuarelor din vecinătatea caselor, duce la scăderea nivelului din bazinele de înmagazinare și impune restricționarea utilizării până în momentul în care nivelul din rezervoare redevine optim. Recomandăm ca, pentru activitățile amintite, să folosiți apă din sursele proprii – fântâni, puțuri sau apă de ploaie colectată”, se menționează în apelul către populație transmis de conducerea primăriei Porumbacu de Jos.
D.F.