Articol
Meciul de la Cisnădie cu Dumbrăvița, singura echipă timișeană rămasă în eșalonul secund, pentru ”călăreții roșii” ar fi trebuit să fie unul în care să-și rotunjească golaverajul, mai ales că veneau după trei jocuri consecutive fără gol marcat. Și, după cum a început, chiar credeam că vom vedea cel puțin 3-4 goluri din partea jucătorilor lui ClaudiuNiculescu.
Era minutul 4 când Monea l-adescoperit în careul advers pe Radu Crișan, în urma unei lovituri de la colțul terenului, iar fundașul central nu i-a dat nicio șansă lui Trifon.
Din acest moment, golurin-am mai avut, dar am avut în schimb șuturi în bară. Trei la număr! Rodri Hernando a luat la țintă transversala cu un șut din marginea careului mare ('27). Mickael Panos putea dubla avantajul ”călăreților roșii” în repriza secundă, când a șutat tot în transversală, dintr-o lovitură liberă ('58).
Cinci minute mai târziu, timișenii au fost aproape de egalare, însă Paulevici a șutat în bară din poziție favorabilă.
Antrenorul Claudiu Niculescu a folosit următoarea formulă de echipă: Roșca – Palmeș (cpt.), Lumbu, Crișan, Mitrea – Panos, Moussinga – Monea (Alexe '87), Schieb (Năstăsie '67), Rodri Hernando – Rotund.
Un gol în plus, un om în minus la Miercurea Ciuc și… hopa sus, pe primul loc!
Șelimbărul n-a avut meci ușor pe terenul ciucanilor de la Csikszereda, chiar dacă aceștia nu repetă sezonul bun de anul trecut. Totuși, ”călăreții roșii” au reușit să se revină acasă cu toate cele 3 puncte și, profitând de victoria Buzăului la Slobozia, s-au reîntors în fotoliul de lider.
Victoria de la Miercurea Ciuc a fost pe cât de importantă, pe atât de norocoasă, dar absolut meritată. Jucătorii lui Claudiu Niculescu și-au creat, în 90 de minute, mai multe ocazii de gol decât în ultimele trei meciuri de campionat, dar nu e mai puțin adevărat că au și avut de suferit. Ofensiva a arătat mai bine încă din debutul întâlnirii, după ce antrenorul Claudiu Niculescu se arătase îngrijorat după ultimele meciuri.
Deblocarea tabelei s-a produs la jumătatea primei reprize, Szilard Balogh punctând cu un șut plasat, la bara a doua, din interiorul careului de 16 metri. Bucuria ciucanilor a fost de foarte scurtă durată pentru că centrarea lui Florinel Mitrea a fost de calitate, Gyenge și Apro s-au ciocnit în careul mic ca popicele și Raul Rotund a profitat, împingând mingea în plasă, din apropiere.
Victoria a fost adusă de unul dintre cei mai constanți jucători din lot, Raul Palmeș, acesta fructificând din centrarea de manual a lui Panos ('59).
Francezo-congolezul Lumbu le putea strica petrecerea ”călăreților roșii”. Acesta l-a scăpat din vizor pe Jelena și a faultat din postură de ultim apărător, fiind eliminat direct. Pentru Lumbu, aceasta era a doua eliminare într-un interval de nici două luni, după cea din derbiul cu Slobozia.
Șelimbărenii au rezistat însă în ultimele 20 de minute, plus prelungirile. Cu om în plus, jucătorii lui Ilyes au presat tot mai mult, dar când defensiva ”călăreților roșii” a cedat, Roșca a fost salvat de bare. Mai întâi Babati a trimis aproape de vinclu în stâlpul din stânga goal-keeper-ului Șelimbărului cu un șut din marginea careului mare ('73). Ronai a lovit în același loc, zece minute mai târziu, cu un șut în cros, de la 30 de metri, de pe stânga, pentru ca Akos Nistor să ia la țintă transversala, tot de pe la 30 de metri ('90+2).
În ceea ce-l privește pe tânărul Roșca, n-a fost scutit de emoții, dar a scos cam tot ce se putea, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria la limită a Șelimbărului.
Pentru CSC 1599 au evoluat Al. Roșca – Palmeș, Lumbu, Natea, Fl. Mitrea – Panos, Moussinga – Schieb (Babovic '77), I. Năstăsie (cpt.) (Căt. Alexe '70), Rodri Hernando, Rotund (C. Soare '56).
Greu cu ”lanterna”. Succes la limită, obținută cu 4 minute înainte de final și în superioritate numerică!
Un alt meci la care speram să vedem ceva goluri a urmat deplasării de la Miercurea Ciuc. ”Red Riders” primeau vizita ultimei clasate, echipă care a fost acceptată în competiție pe ultima sută de metri, după ce Brașovul lui Alexa nu obținuse licența.
”Călăreții roșii” s-au impus însă mai greu decât era de așteptat cu ”lanterna”. Șelimbărenii au avut nevoie să rămână în superioritate numerică pentru a înscrie golul victoriei, cu 4 minute înainte de finalul jocului cu Progresul Spartac.
Oarecum surinzător, ilfovenii au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri obținută la faultul lui Panos asupra lui Matei Andrei, Chirițoiu transformând de la punctul cu var ('33).
Bucuria oaspeților a fost de scurtă durată pentru că juniorul Casian Soare l-a surprins pe Păun cu un șut la colțul scurt, de pe 16 metri ('39).
Chirițoiu a fost aproape de a readuce Progresul în avantaj, dar a șutat în bară, în repriza secundă ('79). Apoi echilibrul numeric s-a rupt, Alexandrescu văzând al doilea ”galben”pentru o intervenție asupra lui Cătălin Alexe ('80).
Izbăvirea a venit din gheata unui alt under, Raul Rotund, care a reușit să trimită mingea în plasă din a doua încercare, când mai erau 4 minute.
Claudiu Niculescu i-a folosit pe Roșca – Palmeș (cpt.), Babovic, Natea, Mitrea – Panos, Moussinga – Monea (Alexe '69), Soare (Rotund '69), Schieb (Al. Luca '46), Rodri Hernando.
Reîntâlnire cu ”Max”! Fără goluri în marele derbi cu Corvinul
Echipa din Șelimbăr a terminat la egalitate meciul din deplasarea de la Hunedoara și se menținea în fotoliul de lider cu o etapă înainte de finalul anului. Formația pregătită de Florin Maxim, cel care îi promovase pe ”călăreții roșii” în eșalonul secund, a fost cu marile ocazii, dar portarul Roșca a scăpat cu fața curată și poarta intactă.
rima repriză a meciului de pe terenul care-i poartă nmele regretatului Mișa Klein a fost una de luptă, însă fără vreun șut pe spațiul porții.
Repriza secundă a fost ceva mai bogată în acțiuni. Ultima mare ocazie a meciului a fost irosită de Manolache, cu 3 minute înainte de final, voleul acestuia fiind respins de lângă bară de Palmeș.
Pentru CSC Șelimbăr au evoluat Roșca – Palmeș, Lumbu, Crișan, Mitrea (Alexe ‘14) –
Moussinga, Panos, Schieb (Berisha ’65), Năstăsie (cpt.) (Monea ’46) -Rotund (Soare ’46), Rodri Hernando (Babovic ’90+1).
Cadou doar pe jumătate pentru suporteri. Remiză pe ”Municipal” cu Reșița
La reîntoarcerea pe arena din Parcul Sub Arini, ”Red Riders” s-au pregătit să le facă suporterilor un frumos cadou de sărbători, dar planurile le-au fost date peste cap pentru că bănățenii au reușit să egaleze în ultimele minute. N-a fost să fie victorie, la ultima apariție din 2023 pe ”dreptunghiul verde”, dar cadoul a fost clasarea pe primul loc la trecerea dintre ani.
Jucătorii lui Claudiu Niculescu au trecut în două rânduri pe lângă deschiderea scorului, în debutul întâlnirii, dar golul a apărut, în cele din urmă, la cealaltă poartă. Andrei Burlacu l-a executat cu un șut impecabil, de la 20 de metri, pe Roșca, mingea ”mușcând” bara înainte de a se odihni în ”ațe” ('7).
Egalarea s-a produs pe la jumătatea reprizei, când Monea a primit de la Berisha, în dreapta, și i-a așezat mingea lui Schieb, pe 6 metri, iar fostul jucător al lui Csikszereda a îndeplinit o simplă formalitate ('20).
”Călăreții roșii” au reușit să preia conducerea pe tabelă la numai două minute de la reluare. Rus a respins până la Valmir Berisha mingea șutată de Năstăsie, iar vârful de atac kosovaro-suedez a reluat la colț, trecându-și în cont prima reușită pentru echipa din Șelimbăr.
Ionuț Năstăsie putea marca golul campionatului, văzându-l ieșit dintre buturi pe Rus, dar a trimis puțin prea înalt de la 45 de metri și mingea a căzut pe plasă ('57).
Pericolul numărul unu al Reșiței, Marian Drăghiceanu, și-a văzut eforturile răsplătite când mai erau două minute, acesta egalând cu un șut din voleu, aproape de vinclu.
CSC Șelimbăr: Roșca – Palmeș (cpt.), Natea, Crișan, Alexe – Panos, Moussinga (Lumbu '90+4) – Monea, Soare (Rotund '73), Schieb (Năstăsie '39) – Berisha (T. Călin '73).
În urma acestei remize, ”călăreții roșii” au ratat oportunitatea de a termina anul la patru lungimi în fața următoarelor două clasate, Corvinul și Slobozia, dar în primul meci din 2024 și-ar putea asigura, așa cum am mai amintit, locul în play-off. Ce folos însă, pentru că Șelimbărul n-are drept de promovare, însă performanța ar rămâne, iar eforturile jucătorilor lui Claudiu Niculescu, ale acestuia și a staff-ului său, nu în ultimul rând al conducerii, ar trebui apreciate și prețuite.