Articol
În urmă cu doar câteva zile, Liceul Tehnologic Mârșa a găzduit ultimele activități incluse în ediția din acest an a proiectului „Educația – punte între identitate, cultură și tradiție”. Toate activitățile de final ale proiectului au fost cuprinse în cadrul „Balului Toamnei”.
Cu acest prilej, mai multe clase de elevi ale instituției de învățământ au fost implicate în diverse activități, prin participarea la ateliere de creație, în cadrul cărora au fost realizate picturi, desene, cusături, împletituri și alte obiecte decorative inspirate de această perioadă a anului. O parte din lucrările realizate de elevii școlii au constituit o mini expoziție deschisă la Clubul Copiilor Avrig (partener în cadrul proiectului, prin Palatul Copiilor Sibiu), o expoziție similară fiind realizată și în cadrul liceului mârșean.
O parte a programului a constat în organizarea și desfășurarea unui spectacol artistic, în cadrul căruia elevii școlii au prezentat momente de poezie, muzică și joc tradițional.
În acest mod, bogăția și farmecul deosebit al toamnei s-au regăsit în universul cunoașterii, pe care l-au descoperit elevii prin meșteșugurilor tradiționale, prin cântecul și dansul popular, prin talentul artistic în artă și poezie.
Activitățile prevăzute în cadrul proiectului au urmărit dezvoltarea în rândul elevilor a valorilor culturale, morale și educative pe care trebuie să le dețină fiecare cetățean în societate. Legătura cu pământul nostru natal, cu identitatea noastră ca popor, o menținem doar păstrând vii tradițiile populare, portul specific fiecărei zone, cântecul si dansul popular, ale căror origini se pierd in timp si pe care suntem datori sa le transmitem din generație în generație.
Și această ediție a proiectului ,,Educația – punte între identitate, cultură și tradiție" a beneficiat de cofinanțarea Consiliului Județean Sibiu, prin Agenda Culturală 2024.
D.F.