Proiectul „Dezvoltarea unui model de intervenţie pentru copiii aflaţi în situaţii vulnerabile din judeţul Sibiu” – seminar de diseminare a rezultatelor

Sala „Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig a găzduit miercurea trecută seminarul de diseminare a rezultatelor proiectului „Dezvoltarea unui model de intervenţie pentru copiii aflaţi în situaţii vulnerabile din judeţul Sibiu”, implementat de Asociaţia SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi SOS Chldren`s Villages Norway.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Proiectul este finanţat prin Fondurile Norvegiene, în cadrul Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor” şi are ca obiectiv general dezvoltarea şi promovarea unui model de intervenţie, la nivelul judeţului Sibiu, care să contribuie la creşterea accesului copiilor din familiile vulnerabile aflate în risc de sărăcieşi excluziune socială (copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, inclusiv cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate sau remigraţi), la serviciile sociale, precum şi la creşterea nivelului de satisfacţie al familiilor cu privire la calitatea serviciilor. Colaboratorii proiectului sunt primăriile din oraşele Agnita şi Avrig, precum şi din comunele Aţel, Brateiu; Slimnic şi Valea Viilor.

La seminar au participat reprezentanţi ai entităţilor ce implementează proiectul, angajaţi ai Primăriei oraşului Avrig şi Direcţiei de Asistenţă Socială Avrig, responsaqbili şi colaboratori ai proiectului de la primăriile unităţilor administrativ – teritoriale implicate, cadre didactice de la instituţii de învăţământ din zonă, diverşi alţi invitaţi. Întâlnirea a debutat cu alocuţiunea primarului oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, care a felicitat iniţiatorii proiectului pentru munca depusă şi a urat succes în implementarea activităţilor viitoate propuse în cadrul acestuia. De asemenea, edilul şef avrigean a accentuat în alocuţiunea sa importanţa deosebită pe care o au proiectele a cărui obiectiv general vizează viaţa şi educaţia ccopiilor de diverse etnii şi categorii sociale. În continuare, coordonatorul proiectului din partea SOS Satele Copiilor România, Mihail Carp, a făcut o succintă prezentare a asociaţiei şi a principalelor proiecte şi activităţi implementate de aceasta.

Apoi, Lia Ioana Stoicescu, a expus reperele principale ale proiectului implementat în judeţul Sibiu şi a prezentat etapele deja parcurse până în acest moment al implementării (proiectul se încheie anul viitor) şi rezultatele parţiale obţinute. În cadrul acestei expuneri s-a menţionat faptul că din Avrig provine numărul cel mai mare de beneficiari direcţi ai proiectului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

S-au prezentat serviciile oferite şi beneficiile implicării categoriei ţintă în cadrul acestei iniţiaive, precum şi câteva dintre activităţile prevăzute pentru următoarele lui de implementare a proiectului.

De asemenea, cei prezenţi au aflat noutăţi despre cele mai noi iniţiative legislative din domeniul asistenţei sociale, aflate în procedura de dezbatere publică, s-a discutat despre diverse aspecte organizatorile şi de funcţionare ale structurilor comunitare consultative, au fost evidenţiate propuneri şi idei interesante, pornite de la expunerea unor situaţii concrete întâlnite în teritoriu de mulţi dintre participanţi au fost stabilite diverse contacte în vederea promovării unor viitoare colaborări şi posibile implicări în proiecte comune etc.

Autor
28 octombrie 2022 la 09:05

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 minute
Măldărășanu: ”Cu UTA, va fi cel mai greu meci al nostru!” Din ce motive se teme tehnicianul lui Hermannstadt…
Antrenorul echipei sibiene se teme că unii dintre jucătorii săi nu vor fi complet refăcuți după semifinala din...
Actualitate
5 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
O plimbare pe probabil cea mai puţin circulată stradă din Sibiu: străpungerea de la Tursib
Am văzut-o deseori din autobuz sau când ne plimbam pe calea Dumbrăvii. Ne-am întrebat sau nu ce e...
Actualitate
6 min de citit
acum 1 oră
Gata (din nou) cu lacătele de amor de pe Podul Minciunilor
Scriam, în urmă cu ceva zile, că "Ar trebui din nou ceva curăţenie pe la lacătele de la...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Doar un simplu indicator vandalizat din Sibiul cel civilizat şi occidental
Distrugere şi degradare. Fapte ce se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu...
Actualitate
3 min de citit