Programul EMILYO aplicat cu succes la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Acasa >

Articol

Inițiativa europeană pentru schimbul de tineri ofițeri inspirată de Erasmus, denumită adesea „Erasmus militar” în mass-media, este o inițiativă întreprinsă de statele membre ale Uniunii Europene care vizează dezvoltarea schimburilor între forțele armate ale viitorilor ofițeri militari, precum și profesorii și instructorii lor în timpul educației și formării lor inițiale.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Datorită faptului că inițiativa este implementată de statele membre pe bază pur voluntară, autonomia acestora în ceea ce privește pregătirea militară nu este compromisă. Punerea în aplicare a inițiativei este edifică pe ideea-cheie ”că schimburile de ofițeri tineri în timpul formării lor inițiale constituie pietrele de temelie pentru apariția, pe termen lung, a interoperabilității sporite și a culturii comune necesare pentru securitatea și apărarea europeană”. În acest sens un grup de implementare a fost creat în februarie 2009, ca o configurație orientată către sarcini a Comitetului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate și Apărare. Bazându-se pe contribuțiile și sprijinul statelor membre, al institutelor acestora și al Secretariatului Colegiului European de Securitate și Apărare, Grupul de punere în aplicare a făcut foarte rapid progrese substanțiale în diferite aspecte ale inițiativei.

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Organizat pentru prima dată la AFT

În luna ianuarie a organizat, pentru prima dată, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu evenimentul internațional Problem Solving and Critical Thinking, parte a Inițiativei Europene de Schimb a Tinerilor Ofițeri (Programul EMILYO). Acesta a reunit studenți din anul I ai Facultății de Științe Economice și Administrative, programul Management Economico-Financiar, cadeți ai Academiei Militare și Academiei Militare a Forțelor Aeriene din Lisabona, Portugalia, și ai Universității Militare Tehnologice din Varșovia, Polonia. Pe parcursul modulului, participanții au dezvoltat strategii de rezolvare a problemelor în contexte sociale, economice și logistice inspirate din situații reale, consolidându-și abilitățile de gândire critică și luare a deciziilor.

 

 

Autor
05 februarie 2025 la 13:50

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
După doi ani, sibianul Victor Cornea părăsește Top 100 mondial de dublu
Tenismenul legitimat la TC Pamira a coborât zece poziții față de săptămâna trecută și, pentru prima dată din...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 10 ore
Fetiță de 7 ani, lovită de mașină lângă Zoo
Un accident s-a produs luni, în a doua zi de Paști, pe Calea Dumbrăvii, zona Zoo. O fetiță...
Actualitate
1 min de citit