Articol
O nouă sesiune anuală de înregistrare gratuită a terenurilor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a început luni, 28 aprilie. Această sesiune este etapa a XII-a din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, la care participă și Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu S.C. Topo Land GIS S.R.L. și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu.
În cadrul acestei etape sunt incluse imobilele-terenuri situate în sectorul cadastral 12 (tarla nr.125), în sectorul 13 (tarlalele nr.110, 111) și în sectorul 14 (tarla nr. 106), toate situate în zona cartierului Gușterița, conform unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Sibiu.
Posesorii terenurilor vizate de campania din acest an pot depune documentele necesare menționate mai jos până în data de 30 mai, la Primăria Municipiului Sibiu, sediul din Piața Mică nr. 25, cam. P05, la Registrul Agricol, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.00, iar vineri, între orele 8:00 și 13:00.
Documentele necesare, în copie legalizată la notar, sunt actele juridice care atestă dreptul de proprietate sau alte drepturi reale, care conțin modificări ale configurației imobilelor sau atestă alte acte, fapte ori raporturi juridice privitoare la imobile; actele de identitate și de stare civilă, inclusiv acte de partaj; actele doveditoare ale dreptului de proprietate (Titlu de proprietate, Certificat de moștenitor, Contract de vânzare-cumpărare etc.); hotărâri judecătorești definitive și extras de Carte Funciară.
Informații suplimentare se pot obține de la Compartiment Cadastru, la tel. 0269/20.89.65, sau de la Compartiment Patrimoniu, la tel. 0269/20.88.25.
Pentru situațiile în care sunt necesare audiențe, înscrierile se fac pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu, la secțiunea Programări online – Programări audiențe – Direcția Patrimoniu și Cadastru (https://sibiu.ro/primaria/programari).
Ce beneficii pot avea proprietarii terenurilor
Cei care depun documentația beneficiază de înregistrarea gratuită a terenurilor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proprietarii terenurilor vor putea fi identificați imediat și sunt protejați de orice conflict legat de respectiva proprietate, iar vânzarea ulterioară a proprietăților respective se va putea face rapid și sigur. De asemenea, proprietarii înscriși în sistemul integrat de cadastru și carte funciară pot obține credite bancare în timp scurt și, de asemenea, pot accesa fonduri europene, iar în cazul moștenirilor proprietățile sunt sigure.