Articol
Obiceiurile frumoase şi apreciate de oaspeţi se păstrează la restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig, astfel că, odată cu sosirea primăverii responsabilii frumoasei locaţii pun la dispoziţia celor interesaţi ediţia 2022 a “Meniului de primăvară”.
Noua ofertă culinară, disponibilă deja la restaurantul din frumosul complex baroc, conţine preparate care pun în valoare mai multe bunătăţi specifice acestui sezon, cele mai importante şi apreciate dintre acestea fiind urzicile şi sparanghelul, plante – aliment gustoase şi extrem de benefice pentru sănătate, în mod deosebit pentru persoanele ce doresc să-şi elibereze organismul de grăsimile şi celelalte elemente de natură animală, accumulate în timpul anotimpului rece. Amatorii de urzici, primele plante ce apar după topirea zăpezii, al căror consum aduce beneficii impresionante pentru sănătate, vor găsi la restaurantul de la Palatul Brukenthal Avrig o gamă variată de preparate, fiecare evidenţiind calităţile terapeutice şi culinare deosebite ale acestora.
Fie că e vorba de ceai cu infuzie de ghimbir, supă cremă cu ulei de măsline şi crutoane, ori că sunt pregătite în smântână, cu piure de cartofi şi ouă ochiuri (alături de piept de pui la grătar, şniţel parizian de struţ, muşchi de porc la grătar, file de somon prăjit în unt, medallion de struţ la grătar, muşchi de vită la grătar, antricot de vită Angus la grătar, la alegere), urzicile sunt vedetele “Meniului de primăvară” şi reprezintă, pentru fiecare oaspete, o garanţie pentru o masă copioasă, gustoasă şi sănătoasă. Chiar dacă a apărut în alimentaţia românilor de mai puţin timp, sparanghelul şi preparatele deosebite pregătite din sau alături de această plantă, câştigă tot mai mulţi adepţi, iar acest lucru se datorează, bineînţeles, gustului şi efectelor benefice pentru sănătate.
În meniul special disponibil la restaurantul din Oranjerie găsiţi sparanghel gătit sub formă de supă cremă cu unt şi crutoane sau alături de cartofi noi şi sos Hollandaise, cu diverse preparate din carte gătite la grătar sau prăjite în unt. Primăvara este prezentă şi la categoria deserturilor şi băuturilor gen cocktail, aici căpşunile fiind fructele ce domină autoritar, fie că sunt combinate cu alcool, cu băuturi dulci non-alcoolice sau cu diverse creme ori îngheţată. Pentru ca preparate din “Meniul de primăvară” să-şi găsească un “partener” într-un pahar de vin bun, responsabilii restaurantului au hotărât să aleagă, şi de această dată, vinurile sibiene produse de cei de la Domeniul Apoldium. Astfel, găsim aici vinuri seci Riesling Italian, Landler, Saugvinon Blanc, Pinot Gris sau Fetească Neagră.
Rezervări de locuri se pot face telefonând la numărul 0726234417, sau prin email, la adresa office@palatulbrukenthalavrig.ro. D.F.