Articol
Abonamentul lunii august include spectacolele: "Trei surori", "Cion: Requiem of Ravel's Bolero", "Visul unei nopţi de vară", "Cerere în căsătorie", "Bravul soldat Svejk", "Uncanny Valley" "Necunoscuta cunoscută", "Puzzle", "Macbeth" şi "Pardes"/"Grădina Paradisului".
În baza abonamentului trimestrial, pot fi vizionate spectacolele: "Conferinţa iraniană", "Călătoriile lui Gulliver", "Yellow ", "Trei surori", "Maestrul dansului", "Ceea ce ziua datorează nopţii", "Tattoo", "Cion: Requiem of Ravel's Bolero", "Visul unei nopţi de vară", "Cerere în căsătorie", "Bravul soldat Svejk", "Uncanny Valley" "Necunoscuta cunoscută", "Puzzle", "Macbeth" şi "Pardes"/"Grădina Paradisului".
Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi vizionată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete şi abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.
Informaţii suplimentare despre spectacole:
MACBETH
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu
După: William Shakespeare
Adaptare text: Botond Nagy
Regia: Botond Nagy
Scenografia: Cosmin Florea
Muzica & Sound Design: Claudiu Urse
Visual Design: Andrei Rancz
Light design: Cristian Niculescu
Asistent regie: Pia Carla Ionescu-Liehn
Cu: Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Benedikt Haefner, Daniel Bucher, Ioana Cosma
Probabil cea mai faimoasă "Călătorie în iad" a lui Shakespeare, concentrată pe istoria cuplului Macbeth şi Lady Macbeth.
"Misterul vieţii nu este o problemă pe care s-o rezolvi, ci o realitate pe care s-o experimentezi. Viaţa mereu ne dă şansa să câştigăm ceva şi în acelaşi timp să pierdem ceva. Este o cursă continuă. Nu mă interesează să fac un spectacol plin de topice macbetiene, precum fuga spre putere, asasinări, înşelăciuni, conspiraţii, etc. Mă interesează acel băiat care plânge în Macbeth, când el se simte singur şi furios pe toată situaţia în care se afundă cu o viteză incredibilă. Mă interesează acel sentiment în interiorul unei femei lăsate singură cu visele şi instinctele ei înăbuşite în neputinţă, fără posibilitatea de a crea o familie, fără a da viaţa mai departe. Mă interesează acel om care credea în ceva atât de greu de definit, precum o prietenie. În Macbeth vorbim încontinuu de poluri îndepărtate, opuse şi de linia subţire ce le separă. Vorbim de adicţii. Avem o poveste arhicunoscută, dar care a devenit ca un film porno, public, la îndemâna oricui. Vreau să redescopăr acele intimităţi prin care ajungem foarte aproape de ceva numit decădere umană şi lumină Dumnezeiască. Adevăratele tragedii din vieţile noastre nu le putem niciodată identifica şi distinge de serile banale cu un pahar de vin roşu sec, altfel probabilitatea de a ne arunca fetusul propriei noastre vieţi ar deveni o realitate mult prea apropiată nouă. A salva pe cineva de o greşeală este un dar al paradisului. Oare în ce măsură ne mai putem apropia de acest dar?" – Botond Nagy.
Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română şi engleză.
Durata: 1h 20min
Data premierei: 01.04.2022
Titlul original: Macbeth
GRĂDINA PARADISULUI
Vertigo Dance Company – Israel
Coregrafia: Noa Wertheim
Asistent coregrafie: Rina Wertheim-Koren
Muzica originală: Itamar Doari
Dansatori: Etai Peri, Sian Olles, Daniel Costa, Eden Ben Shimol, Yarden Oz, Ruth Ben David, Ilan Golubovich / Theo Samsworth, Micah Amos
Manager: Sandra Brown
Scenografie: Zohar Shoef
Styling: Rosie Canaan
Lumini: Dani Fishof – Magenta
"Pardes" s-a născut acasă. E o operă de artă în care trupul se contopeşte cu straturile sale spirituale lăuntrice, cu interiorul fiecărei fiinţe, fiecărui dansator, în timp ce se împleteşte cu o ţesătură cunoscută. "Pardes", însemnând "livadă" în ebraică, îşi are originea în persana antică şi denumeşte o grădină cu pomi. Acesta este întâlnit şi în alte limbi sub forma cuvântului "paradis". În misticismul ebraic, "pardes" reprezintă iniţialele a patru cuvinte care fac referire la abordările de interpretare a textelor religioase: Pshat – sens literal, Remez – sens insinuat; Drash – sens simbolic şi Sod – sens ascuns. Muzica originală din "Pardes" a fost compusă de artistul internaţional Itamar Doari, cel mai important şi remarcabil percuţionist din Israel şi din lume. Crearea liniei melodice s-a întrepătruns cu procesul de creare a coregrafiei, muzica fiind compusă şi înregistrată în timp real în studio.
Spectacol nerecomandat celor sub
12 ani
Durata: 1h
Data premierei: 3.11.2021
Titlul original: Pardes
DETALII DESPRE BILETE ŞI ABONAMENTE PE SCENA DIGITALĂ
Abonament pentru 1 lună – 49 LEI
Include 10 spectacole.
Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE şi până în ultima zi calendaristică a lunii de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricând şi de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.
Abonament pentru 3 luni – 89 LEI
Include 16 spectacole.
Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE şi până în ultima zi calendaristică a celei de-a treia luni de autentificare.
Spectacolele pot fi vizionate oricând şi de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.
Abonament 12 luni – 299 LEI
Include toate spectacolele Scenei Digitale.
Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se încheie după 12 luni calendaristice.
Spectacolele pot fi vizionate oricând şi de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.
Bilet individual – 30 LEI
Biletul individual este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziţiei.
Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare şi alegerea intervalului de timp pentru vizionare.