Articol
În locul unde ar fi fost necesară o stație de autobuz, a apărut „Divanul domnesc pentru Sfatul Țării”, la Cârțișoara
Deoarece majoritatea din Consiliul Local Cârțișoara nu a fost de acord cu inițiativa unor consilieri din opoziție ce prevedea amenajarea unor stații de autobuz în comună, unde să se poată adăposti cei ce așteaptă mijloacele de transport care le asigură transferul către și dinspre locul de muncă, au apărut oamenii cu inițiativă care au „rezolvat” problema într-un stil propriu.
Astfel, în zona Streza a localității, în locul numit Dealu` Morii, la umbra unui nuc bătrân a apărut de ceva timp o canapea, probabil pentru a sugera aleșilor locali necesitatea tratării cu seriozitate a problemei lipsei stațiilor de autobuz.
Prezența obiectului de mobilier, deloc stradal, în zonă nu pare c-a deranjat pe nimeni, cu atât mai mult pe cei ce se ocupă de administrarea domeniului public, atât timp cât acesta are deja oarecare vechime în acest loc (de la amplasarea inițială, canapeaua a fost mutată doar câțiva metri mai în spate, probabil pentru a nu deranja circulația). Și pentru că localnicii au început deja să se obișnuiască cu noul decor, i-au și pus o denumire mai mult decât „onorantă”: Divanul domnesc pentru Sfatul Țării.
„Ne bucură totuși nespus că vechea stație de sub nucul din Dealu` Morii ia din nou viață, prin Divanul domnesc pentru Sfatul Țării”, ne-a transmis un cititor, care a și postat pe rețelele de socializare fotografii cu inedita idee.
Lăsând la o parte ironia, același cititor ne-a informat că lângă nucul de la Dealu` Morii există de zeci de ani un mic refugiu, unde este locul tradițional de oprire al autobuzelor sau microbuzelor ce asigură transportul navetiștilor localnici spre și dinspre locurile de muncă. Până nu demult, de nucul respectiv era sprijinită o „tălpiță”, pe care se așezau oamenii ce așteptau mijloacele de transport. De asemenea, localnicul ne-a informat că mai multe societăți de transport activează în comună, în baza unor convenții încheiate cu diverse companii pentru asigurarea navetei muncitorilor și că există chiar un traseu județean atribuit, prin care să fie asigurat transportul public județean, dar că operatorul a renunțat la acest serviciu, din motive de lipsă a rentabilității.
G.D.