Părinți sibieni despre meditații: "Mi se pare că meditațiile s-au transformat în afaceri, profesorii fac bani și profită de lașitatea părinților”

Acasa >

Articol

Luna mai este  o perioadă de foc pentru elevii din Sibiu. Copiii sunt pe ultima sută de metri și se pregătesc să susțină examenele naționale. Unii dintre ei se bazează doar pe cunoștințele obținute în timpul orelor la școală, alții apelează la ajutorul profesorilor și fac meditații.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Profesorii sunt foarte solicitați și nu mai au locuri libere. Majoritatea elevilor au început să facă meditații de la începutul anului ca să prindă locuri libere la profesori. Reporterii Tribunei au discutat cu părinții sibieni ca să afle câți bani alocă aceștia pentru meditații.

”Fata mea nu face meditații. Se descurcă foarte bine, dar și învață mult. Noi suntem contra meditațiilor. Copilul trebuie să înțeleagă materia predată la școală, de altfel, nu mai are rost să meargă acolo. Mi se pare că meditațiile s-au transformat în afaceri, profesorii fac bani și profită de lașitatea părinților”, spune Andreea, care are o fiiсă în clasa a VII-a.

Alina are două fiice. Femeia plătește câte 50 de lei pentru fiecare oră de Matematică.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

“Nu am timp să stau cu fete și nu am răbdare. Mai bine să apelăm la ajutorul dirigintei noastre. E o femeie de aur. Are multă răbdare și știe să se facă înțeleasă. Meditațiile costă, dar trebuie să investim în viitorul copiilor noștri”, explică Alina.

Pentru Miruna meditațiile sunt o pierdere de timp. Femeia nu are încredere în profesorii din Sibiu. Fiul acesteia face cursuri online și învață engleza cu un vorbitor nativ. Bărbatul locuiește în Londra și predă online. Miruna spune că datorită acestuia, fiul ei a “prins” accentul britanic și a susținut testul Cambridge.

Fiica Casiniei face meditații la Fizică. Tânăra și-a ales aceasta materie pentru BAC și vrea să aibă o notă decentă. Casinia achită 60 de lei pentru fiecare oră. Femeia spune că este mulțumită de rezultatele obținute și nu regretă faptul că fiica ei a apelat la ajutorul profesorului.

“Nu am făcut și nu vom face meditații. Studiem la o școală privată, unde profesorii știu să-și facă treabă. Nu avem nevoie”, spune Dacian, fiul сăruia este în clasa a V-a.

Mădălina are trei copii. Fiecare dintre ei face meditații la diferite subiecte. Femeia este nevoită să plătească câte o mie de lei în fiecare lună.

“Nu e ceva ieftin, dar nici nu-mi doresc să fie ieftin. Copiii trebuie să învețe și să se dezvolte, e datoria noastră. Muncim din greu pentru viitorul lor. Soțul meu lucrează în Spania, cu salariile noastre nu poți să te descurci, mai ales, dacă ai copii”, a remarcat Ștefania.

04 mai 2022 la 17:33

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Fetiță de 7 ani, lovită de mașină lângă Zoo
Un accident s-a produs luni, în a doua zi de Paști, pe Calea Dumbrăvii, zona Zoo. O fetiță...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Măldărășanu, după remiza cu Farul: ”Aceeași meteahnă a noastră, nu învățăm din greșeli”. Motivul pentru care nu e supărat pe jucătorii săi
Antrenorul echipei sibiene era dezamăgit, la finalul meciului de la Ovidiu, pentru faptul că echipa sa a obținut...
Actualitate
3 min de citit