Păreri Pefoc – cât de eficientă poate fi soba pe peleți pentru încălzirea casei tale?

Acasa >

Articol

Alegerea sistemului de încălzire este o decizie importantă, astfel că trebuie să studiezi bine piața înainte de a face investiția finală. Dacă te gândești să achiziționezi o sobă pe peleți sau o centrala peleti pentru încălzirea locuinței, ar trebui să cunoști încă de la început avantajele și provocările unei asemenea soluții alternative de încălzire.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Acest modele inedite, funcționează cu lemn prelucrat, transformat în peleți. Peleții se obțin prin înlăturarea scoarței buștenilor de copac, măcinarea acesteia, uscarea și compactarea materialului rezultat. Aceștia au o formă cilindrică și pot conține mai multe tipuri de masă lemnoasă (rășinoase sau foioase).

Meșterii sibieni de la Pefoc, ne-au explicat că există și modele care pot funcționa cu peleți mai speciali, realizați din alte tipuri de bio-combustibili. Însă, indiferent de categoria din care fac parte, peleții sunt mai avantajoși din punct de vedere financiar în comparație cu combustibilii lichizi, gazul sau electricitatea. Deseori, sobele pe bază de peleți pot fi o soluție chiar mai practică și mai ieftină decât soba pe lemne sau șemineul clasic, mai ales dacă ai de încălzit rapid, o suprafață mică. E suficient s-o alimentezi o singură dată ca să beneficiezi de până la 16 ore de căldură!

Așadar, ca să te poți bucura la maximum de avantajele unei sobe pe peleți, prietenii noștri de la Pefoc, ne arată la ce aspecte ar trebui să fim atenți înanite de achziție:

 

Control facil asupra temperaturii de ardere

Pentru a te bucura de un consum cât mai eficient, este important să ai posibilitatea de a controla eficient sistemul de încălzire. Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, sobele pe peleți sunt prevăzute cu termostat electronic care poate fi setat în funcție de preferințele tale, cu multă precizie. Astfel, poți seta temperatura pe care o dorești exact așa cum procedezi în cazul unei centrale termice.

 

Sistem de automatizare

Cele mai moderne sobe pe peleți au sisteme automate de pornire/oprire. Altfel, soba pe peleți funcționează în mare parte independent, intervenția ta fiind necesară din când în când. Iar dacă îți dorești un control și mai eficient, poți monta un dispozitiv de tip termostat care să te ajute să menții tempeatura ambientală optimă.

 

Eficiență și emisii reduse

Sobele pe peleți folosesc un combustibil prietenos cu mediul înconjurător, dar care asigură o funcționare optimă în același timp. Astfel, emisiile de fum rezultate în urma arderilor sunt reduse, iar cenușa poate fi utilizată ca îngrășământ, aceasta fiind o sursă bogată în nutrienți și minerale pentru sol. Modelele din oferta Pefoc îmbină toate aceste caracteristici și asigură un randament foarte bun, la costuri reduse.

 

Depozitarea peleților în condiții optime

Dacă ai o sobă pe peleți trebuie să te asiguri și că materialul combustibil este depozitat într-un spațiu ferit de acțiunea factorilor externi. Depozitarea corectă a peleților este esențială pentru a nu afecta calitatea acestora, mai ales că aceștia absorb ușor umezeala din mediul înconjurător. Astfel, pentru evitarea deteriorării, trebuie să depozitezi peleții în spații aerisite și uscate, ferite de precipitații și umezeală excesivă.

Așadar, dacă îți dorești o sursă de încălzire pe care să te poți baza chiar și în cele mai friguroase nopți de iarnă, sibienii noștri de la Pefoc, te întâmpină cu numeroase soluții de încălzire alternativă. În showroom sau în magazinul on-line www.pefoc.ro, îți poți comanda propriul șemineu pe lemne, șemineu pe gaz, peleți ori semineu electric, dar și sobe pe lemne moderne sau rustice, practice și ușor de integrat în orice tip de amenajare. În plus, sub sloganull oficial “Noi facem tot, tu pui pe foc!”, clienții beneficiază de servicii de montaj cu adevărat profesioniste, dar și de transport gratuit și rapid, care nu durează mai mult de 48 de ore de la confirmarea comenzii!

18 octombrie 2022 la 12:44

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dan FRÂNCU
acum 16 minute
Fosta Școala de Aviație din Mediaș se transformă în Centru Comunitar Medico – Social
Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a participat în prima zi a acestei săptămâni la recepția finală a obiectivului...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Sibianul Bogdan Mihai Radu aduce peisajul contemporan la Muzeul de Artă Brașov
Muzeul de Artă Brașov găzduiește o nouă expoziție semnată de artistul plastic Bogdan Mihai Radu, originar din Tălmaciu...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
Victorie extrem de importantă pentru Măgura în tentativa de a evita barajul pentru menținerea în Liga Florilor. Cisnădia e la 8 puncte mai sus de locul de baraj
Echipa sibiană a câștigat cu la o diferență de 5 goluri, pe teren propriu, cu HC Zalău, vecina...
Actualitate
3 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Schimbări de program la Consulatul Germaniei la Sibiu în luna mai
Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu informează sibienii că va fi închis în data de 1 mai 2025,...
Actualitate
1 min de citit