Articol
Proprietarul ”General Hotel Group”, Oprea Carabulea, a reușit într-un timp scurt să impună, la nivel național, o nouă strategie în mediul HoReCa implementată în conceptul Hotelului RAMADA-Sibiu. De facto, acesta a devenit, prin activitățile organizate sau găzduite, un Hub comunitar. În sensul rezilienției comunitare RAMADA, în plină pandemie COVID, a venit în spijinul decidenților locali, ulterior a devenit primul Hotel acreditat NATO din România.
Mai mult dezbateri importante legate de reziliența organizațională privind abilitatea de recuperare sau acomodare rapidă la situații nefavorabile sau schimbări neprevăzute au avut loc în acest ”Hub” deservind mediul multicultural, pluriconfesional, economic, IT, diplomatic etc. Ultimul exemplu l-am consemnat cu ocazia seminarului Bereshit, aflat la ediția 21. Programul Bereshit organizat de Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, cu sprijinul American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), este dedicat membrilor comunităților evreiești din România. În acest an a fost găzduit de RAMADA în perioada 30 martie – 2 aprilie.
Eveniment onorat de deputatul Ovidiu Victor Ganț
”În prezenta celor 500 de participanți am vorbit despre deosebita colaborare dintre comunitatea evreiască și minoritatea germană din România, dar și despre importanța educației și implementarea Istoriei Holocaustului ca disciplină obligatorie, începând cu anul școlar viitor. Totodată i-am mulțumit domnului președinte Silviu Vexler pentru sprijinul constant pe care l-a acordat germanilor din România și pentru buna noastră conlucrare din parlament”, a declarat public deputatul FDGR.
Obiectivele JDC
Înainte de toate se impune a preciza că Centrul Comunitar Evreiesc ( Jewish Community Center) București și-a deschis porțile în septembrie 2007 în baza parteneriatului dintre Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic și JDC. American Jewish Joint Distribution Committee, cunoscut și ca Joint sau JDC, este o organizație de ajutor evreiască cu sediul în New York City. Din 1914, organizația a sprijinit evreii care trăiesc în Israel și în întreaga lume. Organizația este activă în peste 70 de țări. JDC oferă ajutor populațiilor evreiești din Europa Centrală și de Est, precum și din Orientul Mijlociu printr-o rețea de programe de asistență socială și comunitară. În plus, JDC contribuie financiar în caz de dezastre și asistență pentru dezvoltare pentru comunitățile neevreiești. De la începutul lui 2009, JDC desfășoară proiecte în 71 de țări. Pe parcursul istoriei sale lungi, JDC a contribuit la crearea unor instituții de durată focusate pe cercetarea și dezvoltarea politicilor și programele JDC. De fapt, activitatea instituțiilor este foarte apreciată dincolo de comunitatea evreiască și se poate spune că a ridicat ștacheta în furnizarea de servicii sociale, la nivel global. În acest scop, JDC a fondat Leatid, centrul european pentru conducerea evreiască. Programul de formare Leatid, cu accent pe management și planificare comunitară, ajută la extinderea grupului de bărbați și femei evrei profesioniști remarcabili, dedicați bunăstării continue a comunităților lor. Lideri evrei din toate părțile Europei au luat parte la seminariile de formare Leatid, inclusiv majoritatea actualilor președinți ai comunităților evreiești europene, directori executivi, membri cheie ai consiliului de administrație și rabini. Într-adevăr, acei lideri care nu sunt absolvenți ai Leatid au urmat Buncher Community Leadership Training. De la începutul său în 1989, Buncher Leadership Training organizează seminarii informativ-formative.