Ordinul „Anastasia Șaguna” a fost acordat, în premieră, pentru femei ctitori

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, după ce a  oficiat Sfânta Liturghie  la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din comuna Bunești, județul Brașov, împreună cu vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul dr. Ioachim Tomoiagă, exarhul mănăstirilor, arhimandritul Calinic Teslevici, protopopul de Rupea, preotul pr. Mircea Comşa, părintele duhovnic Clement Pop, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare din împrejurimi, în prezența credincioșilor a acordat în premieră Ordinul Anastasia Șaguna pentru femei ctitori, răsplătind astfel efortul doamnei Elena Mănoiu. În același cadru, maica stareță Hrisostoma Cruşoveanu și maica Teodosia au primit de asemenea Ordinul Anastasia Șaguna. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a sfințit noile clopote ce străjuiesc Drumul Crucii, unde pelerinii se nevoiesc având 14 popasuri pentru a se închina.

 

Istoria clopotelor

Imagine intercalată
Imagine intercalată

——————–

Familia Ion și Elena Mănoiu din București, este unul din ctitorii mari ai mănăstirii din Bunești. Între anii 2012-2014 au ctitorit Drumul Crucii, au finanțat forarea unei fântâni cu apă potabilă ce a asigurat funcționarea optimă a rețelei de apă, au ctitorit Agheasmatarul, și Altarul de vară și a Clopotniței. Clopotele au fost turnate la celebra turnătorie Grassmayr, din Innsburck, Austria, unde familia Mănoiu au susținut cheltuielile a două maici, ce au participat efectiv la turnarea clopotelor.

 

Două noi proiecte

————-

În cadrul deplasarii de la Brasov IPS Laurențiu a binecuvântat două noi proiecte de anvergură din orasul de pe Tâmpa. Este vorba de  clădirea aeroportului, context in care Președintele Consiliului Județean Brașov mulțumind ierarhului pentru binecuvântarea Aeroportului Internațional Brașov,a  oferind în dar un atlas cu istoria aeronautică a Brașovului, și de  finalizarea restaurării și conservării Clădirii Telefoanelor din Brașov, o clădire emblematică a Brașovului, construită în 1930, unde  în timpul lucrărilor de execuţie a fost descoperit şi un fragment din vechiul zid al cetăţii Braşovului,  o componeneta importanta a  patrimoniului acestui oras. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza a oferit în dar o icoană a Maicii Domnului proprietarilor clădirii și a binecuvântat împlinirea lucrării.

 

Autor
26 noiembrie 2022 la 20:42

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 7 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit