"Ora de Poveste" la Biblioteca ASTRA Sibiu, pentru copiii din comunitate

Acasa >

Articol

Biblioteca ASTRA Sibiu lansează, la sfârșitul lunii martie, proiectul de lectură "Ora de poveste" dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Lunar, cei mici vor putea participa la ateliere de activități structurate pe grupe de vârstă, desfășurate la Compartimentul pentru Copii și Tineret, unde vor asculta povești, vor citi și vor discuta despre textele prezentate. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Primul atelier, dedicat juniorilor cu vârste între 4 și 6 ani, se va desfășura în 26 martie 2024, în intervalul orar 18-19. Participarea este gratuită, în limita a 15 locuri disponibile, iar înscrierile se realizează online, prin intermediul formularului din cadrul evenimentului creat pe pagina de Facebook a bibliotecii publice sibiene. 

În această primă întâlnire, micuții vor avea parte de lectura unor povești din colecțiile Compartimentului pentru Copii și Tineret, adecvate nivelului de înțelegere: "De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice" de Adina Rosetti, Cristiana Radu; "Jup, un pisoi de soi" – Alec Blenche; "Țaraundevinerierajoi" de Octav Pancu-Iași; "Talentul lui Noli" de Eve Tharlet; "Ghici cât de mult te iubesc" de Sam Mc. Bratney; "Ziua specială a lui Elmer" de David Mc. Kee; "De ce nu-l iartă Irinel pe Bully" de Olina Ortiz. 

"Educarea copilului prin lectură este definitorie pentru formarea sa ca adult, capabil să aibă principii, valori și judecată critică necesare provocărilor societății. Cartea și textul scris rămân valoroase prin contribuția majoră la dezvoltarea gândirii, imaginației, a limbajului, curiozității și la descoperirea lumii din jur. Aceste ateliere periodice de lectură propuse de noi la bibliotecă au scopul de a încuraja lectura și de a-i introduce pe copii în lumea frumoasă a cărților. "Ora de poveste" este gândită ca o călătorie printre povești, ghidată de bibliotecarii și voluntarii astriști, în care copiii mai mici sau mai mari se împrietenesc cu personajele, cu cititul, cu universul basmelor și își exprimă opiniile proprii.” – spune Ana Coca, bibliotecar în cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret și inițiator al acțiunii.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Atelierele ulterioare vor fi anunțate din timp pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra, unde va fi creat, lunar, evenimentul. Înscrierile se vor realiza prin intermediul formularului postat în cadrul evenimentului.

19 martie 2024 la 08:49

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Nedeia Dicu
acum 6 ore
Obiceiuri și tradiții la români, în ziua de Paști
Poporul român are multe tradiții pe care le-a moștenit din moși strămoși și pe care le păstrează cu...
Cultura
3 min de citit
acum 8 ore
Video: Șoseaua Alba Iulia, mai „tânără” cu 46 de ani. Atunci și acum
Șoseaua Alba Iulia este una dintre cele mai importante și mai circulate artere ale Sibiului. Ca multe alte...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 21 ore
„Primăvara în joc și cântec” – spectacol folcloric la casa de Cultură Avrig
Vineri, 25 aprilie, începând cu ora 18, Casa de Cultură a orașului Avrig va găzdui Spectacolul Folcloric Extraordinar...
Cultura
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 1 zi
Spectacol de Paști, la Arpașu de Jos
Luni, 21 aprilie, începând cu ora 17, la Casa de Cultură din Arpașu de Jos se va desfășura...
Cultura
1 min de citit