Modalități de a vă învăța copiii despre datorii

Acasa >

Articol

Ca un bun părinte, ar trebui să vă învățați copiii diferite dimensiuni ale responsabilității financiare. De exemplu, copiii dvs. trebuie să își cunoască responsabilitatea atunci când iau credit instant online pentru a satisface nevoile urgente.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În caz contrar, a-i învăța despre alte aspecte ale gestionării banilor fără datorii ar putea să le aducă puține beneficii. De ce? Pentru că neînțelegerea datoriilor, gestionarea acestora, evitarea datoriilor neperformante și plata datoriilor bune îi poate băga în probleme financiare dureroase.

Așadar, ce ar trebui să îi învățați pe copiii dvs. despre datorii și cum ar trebui să o faceți cel mai bine? Această postare împărtășește informații pentru a vă ajuta să îndepliniți această datorie părintească sacră. Continuați să citiți pentru a asigura viitorul financiar al copilului dumneavoastră.

 

1. Purtați discuții adecvate vârstei

Trebuie să începeți această călătorie prin a avea discuții sincere cu copiii dvs. despre datorii. Deși nu este niciodată prea devreme să vorbești cu copilul tău despre gestionarea banilor, trebuie să te asiguri că discuția se potrivește vârstei copilului tău. De ce? Deoarece copiii dvs. pot înțelege unele lucruri mai bine la o anumită vârstă.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Este responsabilitatea ta să apreciezi când copilul tău este pregătit să abordeze un anumit nivel al conversației despre datorii. De exemplu, dacă copilul dvs. a ajuns la jumătatea adolescenței, îl puteți îndruma către o pagină web cu sfaturi și trucuri privind educația financiară.

 

2. Faceți lucrurile reale

De asemenea, vă puteți învăța copiii despre datorii folosind aplicații din viața reală. De exemplu, dacă copilul își dorește foarte mult un joc video care costă 100 de euro, îl puteți face să plătească pentru articol fără să se afunde în datorii. Îi puteți da sarcini casnice și îi puteți plăti, 5 euro săptămânal. Această plată se ridică la 20 de euro pe lună și la 100 de euro în cinci luni.

Prin această metodă, îl veți învăța pe copil o lecție valoroasă despre evitarea datoriilor inutile – munca și economisirea pentru a nu avea datorii. Această lecție valoroasă va rămâne în mintea copilului și el va învăța frumusețea gratificării întârziate și a economisirii ca mijloc de evitare a datoriilor pentru satisfacerea dorințelor.

 

3. Căutați momente de învățare

Datoria este direct legată de plată – luarea de obiecte sau bani de la oameni și apoi rambursarea lor mai târziu. O modalitate de a-i învăța pe copii despre datorii este de a-i învăța diferite metode de plată și modul în care acestea sunt legate de datorii. Să examinăm mai jos aceste metode.

  • Numerar: Învățați-i pe cei mici să facă cumpărături cu numerar, deoarece este fizic, iar atunci când faceți cumpărături, nu puteți alege mai multe articole decât banii pe care îi aveți la îndemână. Această lecție valoroasă le arată să cheltuiască în limita a ceea ce se află în mâna lor și să evite datoriile inutile.

  • Cecul: De asemenea, îi puteți învăța pe copii cum să plătească cu cecuri. Cu aceste instrumente de plată, copilul învață cât de mult are în bancă și cum să evite descoperirea contului prin faptul că nu cheltuie peste el.

  • Cardul de debit: Cardurile de debit sunt o altă metodă de plată convenabilă pe care ar trebui să vă învățați copiii. Aceste carduri vă permit să plătiți pentru bunuri și servicii folosind banii din contul dvs. Ca și în cazul cecurilor, trebuie să monitorizați soldul contului pentru a evita descoperiri de cont costisitoare.

  • Cardul de credit: În cele din urmă, utilizați un card de credit pentru a le arăta un mijloc de plată care utilizează bani împrumutați. Arătați-i copilului consecințele datoriei dacă nu reușiți sau întârziați să plătiți ceea ce datorați emitentului cardului de credit.

 

4. Planificați achizițiile mari

De asemenea, puteți planifica o achiziție mare în familie pentru a vă învăța copiii cum să evite datoriile inutile. De exemplu, puteți planifica o vacanță de familie la sfârșitul anului. Atunci când economisiți pentru această călătorie, lăsați-l pe copil să știe că sacrificați o parte din confort pentru a duce familia într-un loc decent pentru a vă revigora.

Dacă, în timpul acestui sezon, copilul sugerează să cumpărați cel mai recent smartphone oferit, îl puteți informa că economisiți pentru un obiectiv mai mare. Prin urmare, nu vă veți îndatora pentru a cumpăra cea mai recentă versiune atunci când cea actuală funcționează. În acest fel, este mai ușor să îl învățați pe cel mic cum să spună „nu” la ceva extravagant care v-ar putea duce la datorii.

 

5. Arătați nebunia FOMO

Copiii noștri cresc într-o generație nebună me-too care valorizează gratificarea instantanee. Ei urmăresc toate formele de tentații fanteziste online, în special pe social media. Această optică deșănțată a creat sindromul FOMO (fear of missing out) care generează cumpărarea impulsivă.

Ca un părinte bun, ar trebui să fiți sincer cu cel mic și să-i arătați că FOMO este o nebunie. Informați-l pe copil că răbdarea este o virtute care îl poate salva de probleme inutile legate de datorii. De asemenea, ar trebui să îi arătați cum unii oameni cu adevărat bogați au reușit să iasă din situații dificile.

Caută pe Google împreună cu copilul și arată-i simplitatea unor milionari și miliardari populari care rămân bogați fără să se grăbească să cumpere ultima versiune a ceva. De exemplu, arătați-le că Carlos Slim încă merge singur cu mașina la serviciu și că Warren Buffet încă locuiește în aceeași casă pe care a cumpărat-o cu doar 30.000 de dolari în urmă cu peste 50 de ani.

 

6. Explică datoria bună vs. datoria rea

Acum, este datoria malefică sau un lucru total rău? Bineînțeles că nu. Trebuie să îi explici copilului tău cum diferă datoriile bune de cele rele. Arătați-i copilului că puteți avea datorii gestionabile care vă pot ajuta să vă dezvoltați financiar și în carieră. De exemplu, un împrumut pentru afaceri sau pentru studenți este o datorie bună, necesară și nu ar trebui să fie

Cu toate acestea, spuneți-le copiilor pericolele datoriilor proaste, pe care le luați pentru a cumpăra lucruri care nu adaugă nicio valoare semnificativă vieții voastre. De asemenea, o astfel de datorie îți eclipsează de obicei capacitatea de a o rambursa confortabil. Nu uitați că vă ține banii în obiecte care nu vor economisi sau nu vor genera niciodată bani pentru dumneavoastră.

 

7. Spuneți lucrurilor pe nume

În general, puneți în practică ceea ce spuneți. Deveniți eroul sau eroina copilului dumneavoastră făcând toate aceste lucruri. Altfel, trăind opusul a ceea ce îi predați va eroda toate lecțiile de mai sus.

 

Încheiere

Să vă învățați copilul cele două fețe ale datoriei este responsabilitatea dumneavoastră părintească. Am împărtășit șase strategii pentru a cimenta aceste adevăruri în mentalitatea, valorile și comportamentul copilului dvs. de la o vârstă fragedă. Folosiți aceste informații pentru a asigura astăzi viitorul financiar al copilului dumneavoastră.

 

 

 

 

 

03 septembrie 2024 la 06:37

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 5 ore
A uitat de ziua soției sale! Și-a adus aminte de-abia după ce calificat-o pe Hermannstadt în finala Cupei României
Antrenorul echipei sibiene a dezvăluit, în conferința de presă, că a uitat să-i ureze soției sale ”La Mulți...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Radiografia unei calificări, sub lupa lui Măldărășanu: ”Meci senzațional, victorie meritată, dar problema noastră rămâne aceeași în continuare…”
Marius Măldărășanu susține că victoria cu Rapid, din semifinalele Cupei, a fost obținută absolut pe merit, chiar dacă...
Actualitate
2 min de citit
acum 9 ore
Agârbiciu – satul „brânzeturilor dumnezeiești”. Preotul și-a făcut fermă cu brune maramureșene și altar de rugăciune
Un om de poveste, cu o afacere...de poveste. Azi descoperim un personaj special, scos la lumină în postarea...
Actualitate
7 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 9 ore
FC HERMANNSTADT E ÎN FINALA CUPEI ROMÂNIEI. Sergiu Buș aduce calificarea în ultimele secunde!
Cu perspectiva unei noi calificări istorice în finala competiției KO, sibienii lasă impresia, în primele minute, că-i invită...
Actualitate
3 min de citit