Articol
Mijlocașul Darius Olaru, jucătorul FCSB-ului, în prezent, al cărei căpitan este, a fost inclus de Liga Profesionistă de Fotbal în echipa ideală a primelor 30 de etape. Fotbalistul originar din Mediaș a marcat 14 goluri până în prezent, fiind golgeterul Superligii, șair șase dintre reușite au fost împotriva echipelor din play-off, capitol la care stă cel mai bine din toți jucătorii care vor evolua în Top 6, în a doua parte a sezonului.
Alți trei jucători de la liderul clasamentului Superligii, FCSB, au fost incluși de Liga Profesionistă de Fotbal în echipa ideală a sezonului regular, din care mai fac parte trei jucători de la Rapid și câte doi de la CFR Cluj și Universitatea Craiova.
Farul Constanța, campioana en-titre, și Sepsi OSK Sf. Gheorghe, celelalte două echipe din play-off, nu au niciun reprezentant în echipa ideală a sezonului regular, al cărei antrenor a fost desemnat rapidistul Cristiano Bergodi.
”La baza acestei departajări stau statisticile LPF (numărul de meciuri jucate, golurile marcate, pasele decisive, diverse notificări), prezențele nominalizaților în echipa ideală a fiecărei etape, punctajul din fiecare rundă cumulat, datele interne ale LPF, precum și nominalizările făcute de comentatorii televiziunilor difuzoare ale Superligii României pentru «Jucătorul meciului»”, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal pe propriul site.
Echipa ideală a sezonului regular al Superligii, caracterizarea făcută acestora și antrenorului Cristiano Bergodi de Liga Profesionistă de Fotbal pe lpf.ro, în cele ce urmează:
Portar
ŞTEFAN TÂRNOVANU (FCSB / 30 meciuri) – Integralist, a strâns 13 meciuri fără gol încasat, cele mai multe dintre toţi portarii care au activat în ediţia curentă.
Fundași
CHRISTOPHER BRAUN (Rapid București / 29 meciuri) – Experienţa lui s-a dovedit a fi un mare câştig pentru giuleşteni. A prins de şapte ori ”Echipa etapei”.
SIYABONGA NGEZANA (FCSB / 23 meciuri) – Debutant în fotbalul european în stagiunea 2023/2024, a devenit rapid stâlpul celei mai bune defensive din sezonul regulat.
PAUL IACOB (Rapid București/ 28 meciuri) – Deşi a început sezonul ca rezervă, a profitat de şansa primită şi, din momentul în care a fost introdus titular, a rămas pe teren toate minutele în următoarele 27 de partide. A crescut fantastic valoric lângă mult mai experimentatul Săpunaru, devenind un pilon de bază în drumul Rapidului spre locurile fruntaşe.
NICUȘOR BANCU (Universitatea Craiova / 27 meciuri) – Este cel mai ofensiv fundaş din campionat. A înscris de două ori şi a pasat decisiv de opt ori. De şase ori a fost inclus în ”Echipa etapei”.
Mijlocași
DARIUS OLARU (FCSB / 27 meciuri) – Căpitanul ”roş-albaştrilor” a făcut un sezon formidabil. A înscris de 14 ori, şase dintre reuşite fiind izbutite în disputele cu formaţiile din Top 6, fiind cel mai bun la acest capitol dintre toţi fotbaliştii care vor evolua în play-off.
KARLO MUHAR (CFR Cluj / 28 meciuri) – Titular incontestabil în linia de mijloc, a marcat şapte goluri şi a oferit două pase decisive. A arătat de fiecare dată maturitate în joc.
ALEXANDRU MITRIȚĂ (Universitatea Craiova / 28 meciuri) – ”Piticul atomic” al Universităţii Craiova este jucătorul din campionat cu cele mai multe contribuţii ofensive: 11 goluri marcate, 10 pase decisive şi trei penaltiuri scoase şi transformate de un alt coleg. A participat activ la 51% dintre golurile grupării oltene.
Atacanți
PHILIP OTELE (CFR Cluj / 30 meciuri) – A fost jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise din acţiune, 13 reuşite. În plus, a contribuit la performanţele echipie şi cu şase pase decisive.
Albion Rrahmani (Rapid București / 15 meciuri) – A impresionat încă de la debutul în tricoul vişiniilor giuleşteni, când a înscris o dublă. A continuat prestaţiile formidabile, reuşind alte 11 goluri şi trei pase decisive.
FLORINEL COMAN (FCSB / 27 meciuri) – Trece prin cea mai bună perioadă din carieră. Şeptarul ”roş-albaştrilor” a fost principalul pericol pentru apărările adverse. A înscris de 14 ori, a oferit opt pase decisive, a fost fotbalistul desemnat de cele mai multe ori ”Jucătorul meciului” (de 11 ori) şi a prins de cele mai multe ori ”Echipa etapei” (de 10 ori).
Antrenorul sezonului regular
CRISTIANO BERGODI (Rapid București) – Instalat cu doar câteva zile înaintea startului campionatului, a gestionat perfect momentele dificile întâlnite pe parcursul celor 30 de etape. Condusă de experimentatul tehnician italian, Rapid a fost echipa cu cele mai multe puncte scoase din duelurile cu primele şase clasate. A fost de cele mai multe ori desemnat ”Antrenorul etapei”, de cinci ori.