Articol
Medicul Eduard Egri a tras un semnal de alarmă într-o postare pe rețelele de socializare. Specialistul atrage atenția sibienilor la faptul că micuții se uită la televizor, aduci când sunt duși la grădiniță, în scopul “de a sta cuminți, nemișcați și hipnotizați”.
“Am auzit eu bine sau doar sunt zvonuri că anumite creșe expun copii mici la televizor bineînțeles în scopul de a sta cuminți, nemișcați și hipnotizați. Dintre multele studii pun aici concluziile unuia din ele: ‘Am constatat că fiecare oră suplimentară de expunere la televizor în rândul copiilor mici corespundea unei scăderi viitoare a implicării în clasă și a abilităților la matematică, dar și victimizării crescute de către colegii de clasă, au un stil de viață mai sedentar, un consum mai mare de junk food și, în cele din urmă, un indice de masă corporală mai mare’, spune. autor principal Dr. Linda S. Pagani, profesor psihosocial la Université de Montréal și cercetător la Centrul de Cercetare a Spitalului Universitar Sainte-Justine”, a scris medicul Eduard Egri.
Postarea acestuia a stârnit reacții aprinse în mediul online. Părinții nu sunt de acord cu asemenea activități.
“Am vizitat câteva creșe și grădinițe private înainte de pandemie și unele puneau copiilor filmulețe la televizor. Creșe de stat nu am vizitat. La grădiniță de stat la care este înscrisa acum fetița mea nu este televizor”, a scris o sibiancă.
“Da. La creșa fetiței mele, creșa privată, se puneau copiii la desene animate pentru 'a sta liniștiți”, a subliniat o altă femeie.
“Când unul dintre copiii mei era la grădiniță, la ședința cu părinții, educatoarele ne-au informat că trebuie să adunăm bani pentru un televizor. Am fost cam singurul dintre părinți care a ripostat dar adunatul banilor a fost stopat. În cele din urmă a apărut un televizor în sala de grupă. Mi s-a replicat că aparatul a fost donat de o familie. Atunci am replicat că și eu o să fac o donație: seturi de tobe. Doar insistența soției m-a făcut să renunț”, a dezvăluit încă o sibiancă în secțiunea de comentarii.