Articol
Cremele de ciocolată vor fi mai bune şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate cană de cafea şi nu în apă caldă, aşa cum se procedează de obicei.
Supa nu va da în foc dacă veţi unge pe interior marginea vasului cu puţin unt.
Dacă laptele este în pericol de a se strica, adăugaţi un vârf de cuţit de sare atunci când deschideţi prima dată cutia. Laptele se va menţine proaspăt mai mult timp. Atunci când pregătiţi supe sau sosuri care au ieşit prea grase, adăugaţi un cub de gheaţă. Gheaţa atrage grăsimea pe care o puteţi apoi lua cu lingura.
Când ouăle fierb, adăugaţi în apă un vârf de ciţit de sare pentru a nu se sparge coaja.
Păstraţi o plantă cu aloe vera în bucătărie. E nepreţuită atunci când vă tăiaţi sau vă ardeţi la mână. Dacă rupeţi o frunză, gelul din interior vă va trata. Bicarbonatul de sodiu este un agent de curăţare extrem de eficient. Folosiţi-l împreună cu oţetul pentru a dezinfecta canalizarea şi curăţa chiuvetele.
Nu depozitaţi bananele în bucătărie sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă separat, deoarece ele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mult timp.
Când păstraţi cutiile goale închise ermetic, puneţi înăuntru un vârf de cuţit de sare pentru a nu prinde miros greu. Dacă puneţi prea multă sare în oala cu supă, nu trebuie decât să adăugaţi în oală un cartof decojit. Acesta va absorbi excesul de sare.