Articol
Câteva soluţii pentru a combate răceala:
Cafea cu aromă de cuişoare. Un remediu cu acţiune rapidă contra durerilor de gât sunt cuişoarele. Ele dezinfectează şi potolesc durerea. Una-două bucăţi de cuişoare se zdrobesc într-un mojar şi se fierb într-o ceaşcă de cafea.
Aburi de ulei de eucalipt. Se ia o oală cu apă fiartă şi câteva picături de ulei aromat şi un prosop care se pune pe cap. Terapia se indică în inflamaţii de gât şi faringe.
Baia de picioare – băile de picioare cu apă încălzită progresiv fac să apară o căldură plăcută la picioare, ameliorând circulaţia locală în mucoasele nasului şi faringelui. Se vor ţine picioarele în apă până când temperatura ajunge la 40 de grade Celsius.
Dacă nu aveţi febră mai mare de 38 grade Celsius, vă face bine şi o baie mai rece. În acest caz nu ar trebui să depăşească 38 grade Celsius.
Piper fiert contra temperaturii – două linguriţe de piper se macină într-un mojar, apoi se fierbe într-o jumătate de litru de apă cu două linguriţe de zahăr. Se fierbe până toată cantitatea se reduce la o cană. Se va consuma pe durata unei zile, luând câte o lingură.
Zahăr cu lămâie – se va stoarce zeama unei lămâi pe o bucăţică de zahăr. Vitamina C şi uleiurile eterice dezinfectează faringele şi activează secreţia de salivă.
Supa de pui – cercetătorii americani au reuşit să demonstreze că supa de pui, deosebit de gustoasă, are efecte în răceală. Se pune un pui în apă rece cu sare şi se înfierbântă până dă în clocot. Se adaugă o ceapă tăiată în jumătăţi cu două cuişoare înfipte în ea şi se lasă să fiarbă cam o oră la foc mic. Apoi se mai pune o bucată de ţelină, 2-3 morcovi, un păstârnac, o legătură de pătrunjel, o gulie, trei boabe de piper şi se fierbe în continuare. Când legumele sunt fierte, puiul se scoate, se tranşează şi se bagă din nou în supă.
Când sunteţi răciţi, nu beţi băuturile fierbinţi, lăsaţi-le să se răcorească, deoarece vor irita faringele.