Articol
Anumite cercetări medicale au ajuns la concluzia că slănina este un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. Slănina întăreşte sistemul imunitar şi aceasta se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului. Acest microelement previne oxidarea în organism. Slănina previne intoxicarea alcoolică prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul va fi absorbit treptat în intestin. Cantităţi mici de grăsime sunt necesari pentru inimă şi vasele de sânge. Reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac. Slănina mai conţine şi seleniu, un microelement care întăreşte sistemul imunitar. Medicina populară foloseşte slănina în diferite tratamente. Iată o reţetă pentru pinteni în călcâi. Se prepară un ingredient din 100 g slănină nesărată, tocată mărunt, un ou crud, 100 ml oţet concentrat (esenţă). Borcanul cu amestecul se ţin la loc întunecat până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedură, călcâiul se ţine în apa fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în compoziţie. Compresa se aplică noaptea şi dimineaţa. Se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile. La durerile articulare, se ung articulaţiile bolnave înainte de culcare, cu untură topită sau slănină veche tocată, la care se adaugă o lingură de miere. Se aplică un celofan şi apoi un fular. Se stă peste noapte.