Medicina naturistă: Talpa gâştii (Leonorus cardiaca)

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Este o plantă erbacee care poate atinge înălţimea de 1,5 m. Frunzele descresc ca mărime de la bază la vârful plantei. Florile de culoare roză sunt aşezate la baza frunzelor. Perioada de înflorire este din iulie până în august. Creşte prin locuri virane, tufişuri. În Europa este declarată monument al naturii. Se recomandă folosirea acestei plante numai din culturi. Conţine substanţe amare, uleiuri eterice, tanin, flavonoizi, cardiotonice.

Planta se culege în timpul înfloritului. Se foloseşte la tratamentul bolilor de inimă, insomnie, emfizemul pulmonar, antiasmatic, hipotensivă, afecţiuni ale prostatei, probleme ale stomacului, înlătură gazele şi ajută la funcţionarea defectuoasă a tiroidei. Se recomandă folosirea plantei proaspete deoarece prin păstrare îşi pierde calităţile.

Se prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 15 minute. Se strecoară. Se beau zilnic 2 căni, în afecţiuni cardiace. În afecţiuni pulmonare se face un decoct mai concentrat.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Se indică următorul amestec de plante: talpa gâştii – 20g, sunătoare – 15g, păducel – 10g, melisă – 10g, valeriană – 5g. Din acest amestec se iau 2 linguriţe la o cană cu apă clocotită. Se lasă acoperită 5 minute. Se beau 2 căni zilnic. Nu se va supradoza deoarece poate apărea senzaţia de vomă, dureri în corp, sânge în scaun, sete. Din planta proaspătă se prepară homeopate. Se administrează diluţiile CH7 – zilnic, CH15 – la 3 zile, CH30, CH200 – la 7 zile. Tratamentul durează o zi pe lună.

Articol scris cu concursul farmacistei Doina Ignat – Farmacia Homeopată Sibiu.

Autor
25 mai 2022 la 19:20

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 9 ore
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 16 ore
Cum va fi vremea de Paști și după
Suntem în preajma unei mari sărbători: Învierea Domnului. Pe lângă pregătirile pentru ziua de Paști, orele libere din...
Știri
1 min de citit
acum 1 zi
Cimitir de mașini, la marginea drumului spre Păltiniș
Cei care merg spre Păltiniș sau coboară din stațiune vor putea observa pe marginea drumului, în zona cabanei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
ÎPS Laurențiu: „Toți împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăția cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu”
*Pastorala de Sfintele Paşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu*   Învierea lui Hristos care este temelia şi începutul învierii tuturor...
Cultura
10 min de citit