Articol
Medicina chineză a demonstrat cu multe sute de ani în urmă calităţile curative ale dovleacului. Dovleacul este considerat anticancerigen, datorită proprietăţilor sale antioxidante, cele mai benefice sunt seminţele de dovleac nesărate şi neprăjite, seminţele crude. Acestea conţin vitamine, zaharuri, fosfor, siliciu, calciu, potasiu, fier, magneziu şi o serie de acizi graşi. Se iau 2 linguri de seminţe de dovleac, păstrându-se pieliţa de pe ele şi se pun la înmuiat timp de 12 ore într-un pahar cu apă caldă. Se pun apoi seminţele la scurs 15 minute, apoi se trec prin maşina de tocat, după care se amestecă cu apa în care au stat la înmuiat, până la obţinerea unei paste omogene. Aceasta se consumă în cursul unei zile, timp de 3-4 săptămâni. În această perioadă se recomandă regim vegetarian şi fără consum de alcool. Pasta din seminţe de dovleac ameliorează până la vindecare adenomul de prostată, gută şi elimină paraziţii intestinali.
Tinctura de dovleac elimină ???. Ea se prepară dintr-un dovleac de 3 kg la care s-a scos cu un cuţit capacul şi sâmburii din interior. În locul acestora, s-a introdus 500 ml alcool de 50 grade. Se pune la loc capacul fixat cu un leucoplast şi se lasă la macerat 30 zile, în care timp se agită zilnic dovleacul.
Apoi se amestecă totul în blender. Apoi preparatul se strecoară printr-un tifon dublu, după care se pune în sticle şi se păstrează la rece. Se administrează 3 linguriţe pe zi, cu un sfert de oră înaintea celor 3 mese principale. Acest tratament duce la eliminarea calculilor biliari şi renali, dar şi la tratarea afecţiunilor tumorale, cirotice.