Articol
Dacă sunteţi răcit şi tuşiţi vă preparaţi o băutură fierbinte cu miere şi lămâie deoarece siropurile din comerţ sunt mult mai scumpe şi nu sunt mai eficiente. Înainte de culcare luaţi câteva linguriţe cu miere, care vor reduce tusea şi vă vor oferi un somn liniştitor.
În caz de tuse seacă se va prepara o băutură obţinută dintr-una din următoarele plante: lemn dulce sau nalbă.
Ambele se pot procura de la magazinele naturiste. Se adaugă 1-2 linguriţe plantă uscată la o cană de apă fierbinte. Se lasă acoperită 10 minute. Se strecoară, se indică 2 ceşti pe zi.
Se va presa ferm de o parte şi de alta a nărilor de 10 ori pentru a combate congestia nazală.
Pentru a nu împrăştia microbul răcelii folosiţi şerveţele atunci când strănutaţi. Strănuturile elimină virusurile şi microbii din organism. Strănutul oprit cu mâna ne umple de microbi ce pot fi împrăştiaţi pe suprafeţe întinse strângând mâna altor persoane. Aşa că aveţi grijă să vă spălaţi frecvent pe mâini!
Gripa trebuie luată în serios, în special de persoanele cu afecţiuni severe ale rinichilor, diabet, astm, persoanelor cărora li s-a extirpat splina sau cele cu afecţiuni cardiace.
Contactul cel mai direct cu virusul răcelii constă în atingerea unei suprafeţe contaminate precum clanţa unei uşi, o tastatură folosită în comun, un telefon, etc. Cea mai eficientă metodă de a preveni răspândirea microbilor este să curăţaţi regulat suprafeţele atinse cu un spray.
Cercetătorii au constatat că supa de pui preparată în casă are o serie de beneficii pentru sănătate, oprind simptomele răcelii. În schimb, nu există nicio garanţie că supa de pui din comerţ are aceleaşi proprietăţi ca cea preparată în casă.