Articol
Este fructul unui arbust care creşte la poalele munţilor Himalaya, iar astăzi şi în Noua Zeelandă.
Kiwi este fructul cu cea mai mare bogăţie de vitamina C, depăşind-o pe cea a citricelor. Conţine zaharuri, vitamina E, B6, B2, B1 şi A. Fructele de kiwi sunt bogate în fosfaţi, minerale, în special potasiu, magneziu şi fier. Conţin o cantitate apreciabilă de fibre, ele o întrec pe cea a merelor.
Fructele de kiwi stimulează sistemul imunitar. Se indică cel puţin un fruct pe zi, fiind benefic în orice boală infecţioasă. Se recomandă pentru mame în timpul sarcinii, la prevenirea afecţiunilor congenitale ale coloanei vertebrale, precum spondilita???.
Kiwi reduce colesterolul din sânge.
Fructele de kiwi sunt foarte bogate în vitamine antioxidante, precum vitaminele C şi E, contribuie la prevenirea hipertensiunii.
Datorită conţinutului bogat de fibră sunt un laxativ uşor care facilitează tranzitul materiilor fecale prin intestin.
În concluzie, înlătură constipaţia, se indică atleţilor şi altor sportivi pentru o mare rezistenţă a organismului.
Un studiu realizat la Universitatea din Beijing (China) a demonstrat că atleţii care consumă kiwi au o rezistenţă cu 24% mai mare faţă de grupul de control.
Acest rezultat se datorează conţinutului bogat în vitamina C şi minerale.
Articol scris la solicitarea doamnei Maria B. din Orlat, jud. Sibiu.