Medicina naturistă: Inul (Linum Usitatissimum)

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Este o plantă erbacee anuală, textilă, uleioasă. Originară din regiunea mediteraneană, face parte din fam. Linaceae.

Seminţele inului conţin substanţe proteice, celuloză, substanţe minerale, uleiuri sicative, extracte seazonate etc. Uleiul poate fi folosit în alimentaţia omului, cu efecte asupra tubului digestiv şi constipaţiei. Se administrează 2 linguriţe de in pe zi, una dimineaţa şi una seara, înainte de culcare, după care se bea o cană de apă. Tratamentul este laxativ sau chiar purgativ. Inul mai conţine vitaminele A, B, D şi E, caroten, lecitină, aminoacizi, cărămizile din care se construiesc proteinele.

Inul este cunoscut ca o sursă importantă de acizi graşi Omega 3, un tip de "grăsimi bune" de care are nevoie omul. Acest lucru îl indică împotriva bolilor cardiovasculare, împotriva colesterolului, în cancer, artrită, scleroză multiplă.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Mark Stengler recomandă în cazul acestor afecţiuni câte 2 linguri seminţe măcinate pe zi, după care se va bea o cană de apă. Seminţele se mai pot administra şi în suc de fructe sau legume.

Uleiul din seminţe de in se administrează 1-2 linguri pe zi. La copii: câte o linguriţă zilnic şi dacă nu au scaune moi, doza poate fi crescută.

În caz de acnee, se recomandă o cură de câteva luni cu seminţe de in bine râşnite.

Inul se recomandă femeilor în caz de tulburare hormonală pentru a preveni cancerul de sân, uterin.

La bărbaţi, pentru prevenirea afecţiunilor prostastei se recomandă cura cu seminţe de in, deoarece şi în acest caz este vorba despre o tulburare hormonală. S-a demonstrat că seminţele de in au un efect digestiv bun şi previne apariţia cancerului de colon.

Pentru refacerea energiei, seminţele de in se recomandă atleţilor care fac antrenamente dure şi după care, de cele mai multe ori, organismul rămâne slăbit.

Seminţele de in nu se recomandă în caz de obstrucţie intestinală, sau poate influenţa absorbţia anumitor medicamente. Se recomandă consultarea doctorului sau farmacistului.

Autor
17 iulie 2023 la 18:57

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 14 ore
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 21 ore
Cum va fi vremea de Paști și după
Suntem în preajma unei mari sărbători: Învierea Domnului. Pe lângă pregătirile pentru ziua de Paști, orele libere din...
Știri
1 min de citit
acum 1 zi
Cimitir de mașini, la marginea drumului spre Păltiniș
Cei care merg spre Păltiniș sau coboară din stațiune vor putea observa pe marginea drumului, în zona cabanei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
ÎPS Laurențiu: „Toți împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăția cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu”
*Pastorala de Sfintele Paşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu*   Învierea lui Hristos care este temelia şi începutul învierii tuturor...
Cultura
10 min de citit