Articol
Fructele Goji sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru ameliorarea simptomelor de oboseală.
Conţin o serie de antioxidanţi precum carotenoidele, care protejează organismul de stresul oxidativ, întărind capacitatea organismului de a se apăra de agenţii nocivi, scăzând astfel riscul de cancer. Fructele de goji pot fi consumate uscate, precum stafidele, sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Au un conţinut bogat de vitamina A, care ajută la menţinerea acuităţii vizuale nocturne.
Conţin vitamina B, cu efect asupra sistemului cardiovascular, înlăturând palpitaţiile şi hipertensiunea arterială. Conţin fibre care ajută la detoxifiere şi nu au decât 100 de calorii la o porţie, fiind indicate în curele de slăbire. Fructele de goji împiedică procesul de îmbătrânire al pielii, fiind folosite în produsele de măşti cosmetice.
Goji nu este recomandat alături de alte medicamente care subţiază sângele şi este interzisă expunerea la soare după consum. Goji conţin oxalaţi şi nu sunt indicate persoanelor cu probleme renale – acestea împiedică absorbţia calciului în oase şi favorizează formarea pietrelor la rinichi.