Medicina naturistă: Escarele

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Escarele apar în general la bolnavii imobilizati la pat, care prezintă denutriţie,deshidratare, pierderea mobilităţii şi alte afecţiuni. Se pot folosi următoarele plante: afin, aloe, arnică, cimbru de grădină, coada calului, curcubeţică sau mărul lupului, gălbenele, lemn dulce, lemnul Domnului, pelin, rostopască, rozmarin, tătăneasă, soc.

ALOE – frunzele proaspăt tăiate se aplică cu partea zemoasă pe escară, se acoperă cu un pansamment şi se ţin 24 de ore,după care se schimbă cu altele, până la vindecare. Se poate folosi şi praf din planta uscată. Se aplică de două-trei ori pe zi. Inainte de aplicare se tamponează zona cu ceai din celelalte plante medicinale menţionate mai sus.

CIMBRUL DE GRADINĂ – două linguriţe plantă mărunţită la o cană de apă clocotită,se                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  lasă acoperită 15 minute. Se spală de mai multe ori pe zi sau se pun comprese. Se poate folosi şi tinctura de cimbru, diluată cu apă.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

MĂRUL LUPULUI (ARISTOLOCHIA CLEMATITIS) – două linguriţe plantă uscată la o cană de apă clocotită,se acoperă 15 minute ,se strecoară. Ceaiul obţinut se foloseşte la spălături sau comprese locale. El are un puternic efect antibiotic şi va fi folosit numai extern fiind toxic!

TĂTĂNEASA – două linguriţe rădăcină se pun la o cană de apă clocotită şi se fierb 15 min. Se vor face spălături. Ajută şi la cicatrizare.

 

Articol scris la solicitarea unor cititori ai ziarului Tribuna.

Bibliografie: "Tratamente naturiste în bolile de piele", de Eugen Giurgiu.

Autor
13 septembrie 2023 la 20:14

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 12 ore
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 19 ore
Cum va fi vremea de Paști și după
Suntem în preajma unei mari sărbători: Învierea Domnului. Pe lângă pregătirile pentru ziua de Paști, orele libere din...
Știri
1 min de citit
acum 1 zi
Cimitir de mașini, la marginea drumului spre Păltiniș
Cei care merg spre Păltiniș sau coboară din stațiune vor putea observa pe marginea drumului, în zona cabanei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
ÎPS Laurențiu: „Toți împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăția cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu”
*Pastorala de Sfintele Paşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu*   Învierea lui Hristos care este temelia şi începutul învierii tuturor...
Cultura
10 min de citit