Articol
Pentru a obţine o detoxifiere a ficatului, trebuie să renunţaţi la cinci obiceiuri. Acestea sunt reprezentate de alimente şi băuturi pe care le preferă majoritatea oamenilor, dar care au efecte adverse în procesul de detoxifiere a ficatului. Acestea sunt: grâul, laptele, cofeina, alcoolul, grăsimile saturate.
Grâul conţine, printre altele, o substanţă numită gliadină, nocivă pentru tractul digestiv, sistemul digestiv fiind locul unde începe detoxifierea. Dar nu toate lumea reacţionează la fel aşa că nu este nevoie să renunţaţi total la pâine. De obicei, persoanele care au reacţii la grâu fac boala celiacă. De această boală suferă o persoană din 100. Aceasta se poate constata printr-un teste de sânge. Simptome ale alergiei la gluten sunt: sforăitul şi probleme cu sinusurile, oboseala, ulcere bucale, anemie, diaree sau constipaţie, balonări, boala Crohn, depresie, lipsa de concentrare şi ameţeli. De obicei, persoanele sensibile la grâu sunt sensibile şi la orz şi secară. Este bine să evitaţi o perioadă consumarea acestor cereale pentru a contribui la detoxifierea ficatului.
Alergia la lapte se manifestă şi ea prin astm, bronşită, oboseală, depresie, diaree, eczeme, infecţii repetate, arsuri gastrice, artrită reumatoidă, rinite, probleme ale sinusurilor. Pentru a obţine o detoxifiere mai bună, evitaţi produsele obţinute din lapte. O alternativă ar fi produsele din soia.
Pentru detoxifiere, renunţaţi o perioadă la consumul de cofeină care creşte nivelul stresului şi al oboselii în organism. Ca alternativă, consumaţi ceai verde, dar nu mai mult de două căni pe zi. Nu consumaţi alcool. Alcoolul poate produce cancer. Alcoolul deshidratează şi distruge proteinele. Se poate înlocui cu sucuri naturale. În perioada de detoxifiere, se vor evita produsele din carne. Se poate înlocui cu peşte şi seminţe crude.
Bibliografie: "Detoxifierea ficatului în 9 zile" – Patrick Holford Fiona Mc Donald Joyce