Medicina naturistă: Cuişoarele

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cuişoarele sunt origi­nare din India unde se cultivau cu multe milenii în urmă în scopuri medicale. În Egiptul Antic au fost folosite pentru proprietăţile lor dezinfectante şi antiseptice.

Ele se obţin din mugurii floriferi ai unui arbore exotic (Eugenia caryophyllata sau syzygium aromaticum).

Principalul producător este Indonezia, cu 70-80% din producţia mondială, ur­mată de Madagascar, Tan­zania, Sri Lanka şi altele.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cuişoarele erau menţio­nate în epopeea indiană Ramayana, scrisă în jurul anului 200 î. Hr. unde face referire la aceste cuişoare. În timpul dinastiei Han din China (206 î. Hr. – 220 d. Hr.) ele erau mestecate pentru a da respiraţiei un miros plăcut.

Datorită proprietăţilor anestezice, cuişoarele se folosesc la combaterea durerilor dentare.

Uleiul de cuişoare este un antioxidant puternic care distruge paraziţii intestinali, microbii şi ciu­percile şi întăreşte sistemul imunitar. Tratează artritele şi herpesul. Pentru răceală se fac inhalaţii cu câteva picături de ulei de cuişoare în apă clocotită sau se face un decoct din cuişoare şi se inhalează aburii. Uleiul de cuişoare ajută în tuse, astm, tuberculoză, boli de cap, afecţiuni ale vederii.

Datorită proprietăţilor deosebite, cuişoarele sunt cheia tinereţii fără bătrâ­neţe, contribuind la înlătu­rarea durerilor de oase, muşchi şi altele provenind din diferite traumatisme. Înlătură infecţiile rinichilor, gazele intestinale, stimu­lează secreţia hormonilor şi enzimelor, înlătură coli­cile abdominale, disfunc­ţiile biliare şi previne răcelile. Se pun două cuişoare puse într-o cană de apă clocotită. Se lasă acoperit 10 minute. Se bea o cană din infuzia astfel preparată. Pentru dezin­fecţia gurii se vor mesteca zilnic 2 cuişoare.

Nu se cunosc contrain­dicaţii în cazul folosirii acestei plante. Cuişoarele presate se folosesc ca adjuvant în tratamentul cancerului.

Autor
06 martie 2022 la 20:43

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 8 ore
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 15 ore
Cum va fi vremea de Paști și după
Suntem în preajma unei mari sărbători: Învierea Domnului. Pe lângă pregătirile pentru ziua de Paști, orele libere din...
Știri
1 min de citit
acum 1 zi
Cimitir de mașini, la marginea drumului spre Păltiniș
Cei care merg spre Păltiniș sau coboară din stațiune vor putea observa pe marginea drumului, în zona cabanei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
ÎPS Laurențiu: „Toți împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăția cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu”
*Pastorala de Sfintele Paşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu*   Învierea lui Hristos care este temelia şi începutul învierii tuturor...
Cultura
10 min de citit