Articol
Ciuperca chaga (Inonotus obliquus) este o ciupercă ce creşte în ţările nordice (originare din Siberia) pe scoarţa copacilor de mesteacăn, anin, fag. În scop medicinal se foloseşte chaga de pe mesteacăn. Alte tipuri pot fi periculoase pentru sănătate. Ciuperca chaga se foloseşte din sec. XVI în tratamentul gastritei, ulcerului, pentru sănătatea generală, longevitate, frumuseţe şi anticancer.
Oamenii din Siberia consumă ceai din chaga în loc de ceai neagru sau cafea.
Produsul uscat poate fi consumat timp de 2 ani. Conţine minerale, calciu, fier, mangan, zinc, sodiu, aluminiu, siliciu, acizi organici, compuşi steroizi polizaharide, celuloză, lignină, fenoli, acizi triterpenici, etc.
Are proprietăţi anticanceroase, citostacice, antiinflamatoarii de protecţie a organismului, reduce transpiraţia şi calmează durerile cauzate de tumorile canceroase. În urma studiilor făcute, s-a demonstrat că ciuperca chaga ajută la vindecarea bolilor maligne, pulmonare, cardiovasculare. Are efect în prevenirea bolilor de inimă, consolidează sistemul imunitar, tratează bolile de ficat şi splină. Chaga este o sursă de melanină şi asigură frumuseţea unghiilor, a părului şi a pielii. Ciuperca chaga are activitate împotriva HIV, determină regresia metastazelor şi întărirea sistemului imunitar. În Rusia, cei care au băut ceai de chaga, au trăit peste 100 de ani. Ciuperca chaga se recomandă în diabet.
Ciuperca chaga nu se foloseşte de femeile gravide şi de cei aflaţi în criză renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate.
Ciuperca chagapoate fi comandată online şi se găseşte sub formă de pastile.