Articol
1. Obiceiul de a mânca repede mâncarea, fără a fi bine mestecată.
2. Consumul excesiv de dulciuri duce la obezitate. Este mai bine să consumi fructe uscate, seminţe de floarea soarelui neprăjite, nuci sau seminţe de dovleac.
3. Obiceiul de a mânca ceva tot timpul. Primii oameni care se îmbolnăvesc în cazul unei epidemii de gripă sunt cei care obişnuiesc să mănânce ceva tot timpul. În acest caz slăbesc enzimele digestive care cu timpul duc la o digestie incompletă şi la o producţie de grăsimi mai mare. S-a constatat că şi guma de mestecat produce acelaşi efect negativ.
4. Combinarea incompletă a alimentelor. Un anumit aliment are nevoie de un anumit tip de enzime digestive. Combinarea incompletă duce ca anumite alimente să putrezească, iar altele să fie transformate în grăsime.
5. Culcatul după masă duce la mâncarea nedigerată care se transformă în grăsime. Pentru a creşte aportul de sânge în stomac mergeţi pe călcâie timp de câteva minute.
6. Nu mâncaţi produse alimentare rafinate deoarece acestea nu au valoare nutriţională.
7. Mâncatul seara târziu duce la depunerea de grăsime şi pietre la ficat şi rinichi.
Dacă înlăturaţi cauzele obezităţii, veţi scăpa de excesul de greutate acumulat în timp.
Faceţi mişcare în fiecare zi!