Medicina naturistă: Brusturele, cu efect antiinflamator şi anticanceros

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Brusturele (Petasites officinalis) creşte pe malurile râurilor, şanţurilor, liziere de pădure. Are frunze mari cât pălăria, uşor dinţate şi acoperite, cu un puf gri pe partea inferioară. Florile în nuanţe de alb până la roz, au forma unor coşuleţe şi sunt dispuse pe partea superioară a tulpinii.

Rădăcinile au acţiune antitermică şi au fost foarte mult folosite în perioada epidemiilor de ciumă. Ele se culeg înainte de înflorire.

Ceaiul, care are proprietăţi sudorifice, se administrează în caz de febră, insuficienţă respiratorie, artrită (gută) şi epilepsie. Frunzele se aplică sub formă de comprese în entorse, luxaţii, arsură, leziuni ulceroase, canceroase şi în plăgi usturătoare. Frunzele proaspete sunt spălate, zdrobite şi aplicate sub formă de compresă, de mai multe ori pe zi.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Tinctura de brusture, câte 10 picături în 50 ml apă, se ia înaintea meselor principale, de 3 ori pe zi, în cazul cancerului de colon, ducând la stoparea metastazelor.

Pentru prepararea tincturii, este nevoie de 50 ml pulbere rădăcină uscată de brusture, peste care se toarnă 200 ml de alcool de 50 de grade. Se lasă la macerat două săptămâni, după care se strecoară printr-un tifon dublu. Se păstrează în sticluţe închise la culoare. Tratamentul durează 30 de zile. După primele 15 zile de tratament se face o pauză de o săptămână, după care se continuă cu alte 15 zile. Brusturele având efecte antitumorale directe, elimină toxinele, normalizează flora colonului şi neutralizează radicalii liberi.

Autor
05 octombrie 2023 la 18:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 12 ore
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 19 ore
Cum va fi vremea de Paști și după
Suntem în preajma unei mari sărbători: Învierea Domnului. Pe lângă pregătirile pentru ziua de Paști, orele libere din...
Știri
1 min de citit
acum 1 zi
Cimitir de mașini, la marginea drumului spre Păltiniș
Cei care merg spre Păltiniș sau coboară din stațiune vor putea observa pe marginea drumului, în zona cabanei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
ÎPS Laurențiu: „Toți împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăția cerurilor celor ce curat L-au iubit pe Dumnezeu”
*Pastorala de Sfintele Paşti a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu*   Învierea lui Hristos care este temelia şi începutul învierii tuturor...
Cultura
10 min de citit