Articol
Aspartamul sau E-951 este folosit ca îndulcitor în 6.000 de produse. Este înrudit cu E 950, făcând parte din categoria îndulcitorilor chimici (artificiali).
Este cel mai periculos aditiv alimentar, oferind alimentelor un gust aparte. Aspartamul se găseşte în guma de mestecat, în produsele zaharoase, băuturi răcoritoare. Aspartamul face să scadă imunitatea organismului, duce la apariţia bolilor pulmonare, infecţiilor urinare şi intestinale.
Aspartamul produce cancer. El se găseşte ca îndulcitor artificial în produsele dietetice. Produsele fără zahăr, de fapt, sunt îndulcite cu aspartam.
O cantitate prea mare de aspartam duce la distrugerea ireversibilă a unor neuroni datorită unui influx excesiv de calciu în aceste celule.
Efectele cele mai periculoase sunt în special asupra copiilor sau a femeilor gravide.
În mod normal, produsele alimentare care conţin aspartam trebuie să aibă menţionat pe etichetă acest lucru, simbolul E-951.